Am ales sa stau si sa schimb! Tu ce alegi?

Am fost naiva, recunosc. Mult timp am crezut că pentru a ma asigura că Printesa va avea un viitor curat, linistit, demn si plin de valori bune este suficienta educatia si sprijinul venit de acasa.

Cand am constatat ca nu este de ajuns ne-am gandit serios sa plecam din tara. Un viitor intr-o tara dezvoltata pe plan social ar fi ideal pentru copilul meu, m-am gandit atunci. Dar curand ne-am dat seama ca aceasta nu ar fi o lectie de viata pe care am vrea sa i-o oferim ei. Noi ne iubim radacinile, respectam cu tarie valorile si traditiile care, candva, au tronat pe meleagurile noastre si atunci am decis ca fuga nu este o solutie, cel putin nu una pe termen lung. Dorul de casa sunt convinsa ca ii macina pe toti cei aflati peste granite.

image

Asa am hotarat sa stam si sa incercam sa schimbam, sa ajutam cu o caramida, daca nu mai multe, la construirea viitorului lor, al copiilor nostri. Suntem poate generatia care a trecut prin cele mai multe schimbari asa ca avem experienta multor incercari esuate si poate solutia pentru viitorul ala pe care ni-l dorim cu totii pentru piticii de acasa.

Sunt mama de fata asa ca ma gandesc mult la ce as vrea pentru ea si incerc sa ii transmit din valorile mele, ca si femeie. Taicasu are alte lucruri minunate pe care poate sa i le insufle. Vreau sa stie ca barbatii sunt puternici, femeile mai gincase dar ca puterea noastra sta in felul in care exploatam calitatile pe care doar noi le avem. Vreau sa stie ca s-a nascut intr-o lume a barbatilor, care mereu va ramane asa dar in care femei inaintea ei au castigat drepturi egale cu ale lor. Si mai vreau sa stie ca in lumea in care va trai ea poti sa iti vezi visele implinite mai usor decat era odata.

Vreau sa creasca intr-o lume in care copii nu sunt abuzati, scolii in care sa se predea si despre emotii nu doar despre reguli, o lume in care bataia, violul, injosirea si țigania sa nu fie subiecte de divertisment, o lume in care barbatii stiu sa inteleaga un NU.

Am invatat ca trebuie sa cred si sa ajut pentru ca fata mea sa creasca mai bine decat am facut-o noi.

Si stiu ca toate schimbarile marete au pornit din locuri mici unde visele au avut o sansa. Sper sa gasesc acel loc unde sa putem face schimbari mici pentru un viitor mare, cel al copiilor nostri.

Pe Facebook putem sa fim mai aproape, parintii care vor schimbari in viitorul copiilor lor: https://www.facebook.com/mamadeprintesa

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: