Cel mai important lucru atunci cand vrei sa scrii pe un blog.

 
Viata unui blogger, a unei persoane care alege sa impartaseasca cu restul lumii experiente personale este si va fi mereu supusa criticilor. Si asta e ok, uneori o parere din exterior poate fi ca o gura de aer proaspat. 

Atunci cand incepi sa scrii o faci pentru un motiv: pentru ca te ajuta, pentru ca vrei sa schimbi ceva, pentru ca iti place pur si simplu. Si o faci asumat, eu cel putin am fost constienta si de valul de critici si/sau rautati care ar putea sa vina. Fiecare din noi este diferit si este normal ca uneori sa nu rezonam cu ceea ce citim. 

Si observ ca in general cititorii sunt extrem de critici. Si eu atunci cand citesc un articol, involuntar critic. Pot fi de acord cu ce citesc, sau nu. Dar niciodata (si daca am facut-o sa ma trageti de maneca) nu am putut sa pornesc o avalansa de cuvinte grele asupra unui om care si-a pus acolo o parte din el. (Mai putin atunci cand am citit ca violenta asupra unui copil e metoda de disciplinare, atunci recunosc, n-am avut empatie, desi stiu ca nu asta e solutia.)

Asta este problema defapt, ecranele ne dau senzatia de vid. Multi dintre noi se intampla sa nu realizam uneori ca dincolo de un URL si o poza trista este un om cu sentimente, trairi, frustrari, griji si dureri. Iar cuvintele noastre scrise acolo pot face mai mult rau, acolo unde poate nu mai era loc de rau. Si cu toate astea bloggerul alege sa scrie pentru ca noi restul sa vedem ca nu e totul asa de negru doar in casa noastra, ca uite, se intampla si la altii si e ok. In 90% din cazuri, cand un blogger publica o poveste dureros de transanta, in care povesteste intamplari extrem de personale, este pus la zid in secunda doi. 

Cand din contra, scrie doar despre ce este frumos, si bun, si corect si arata ca se poate sa fie si bine daca vrei cu adevarat, este acuzat ca fabuleaza de dragul accesarilor, ca asa ceva sigur nu exista.

E important sa intelegeti, dragile mele, ca aici pe blog nu este decat o parte (importanta, e adevarat) din viata noastra. Exista lucruri care nu se scriu, povesti care raman doar pentru noi. In afara blogului e viata defapt, cu bune si cu rele, cu zambete si lacrimi. 
In afara de site, fonturi, logo, Facebook, Instagram sau Twitter, asumarea este defapt cel mai greu lucru atunci cand incepi sa scrii. Asumarea constienta a urmarilor pe care scrisul le poate avea. Mai ales atunci cand scrii despre tine. Personal si asumat.
Tot ce public aici, impart cu voi si pe Facebook – aici.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Cel mai important lucru atunci cand vrei sa scrii pe un blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: