9+1 idei de jocuri si activitati 

Pentru ca in ultima vreme am tot incercat sa gasesc activitati care sa ii dezvolte rabdarea, atentia si/sau imaginatia, am strans la un loc 9+1 idei de jocuri si activitati. Spor la joaca si tinp sa aveti.

1. Ghiceste imaginea – aveti nevoie de cartonase cu diverse imagini. Noi le avem unele de la un joc mai vechi, dar le puteti foarte usor face si voi acasa. Printati imagini pe foi, apoi le lipiti pe cartoane pentru a fi mai rezistente, sau decupati direct din reviste. Ii aratati copilului cartoane iar el trebuie sa isi aminteasca in ce ordine au fost ridicate. Dezvolta atat memoria, cat si rabdare. In functie de varsta copilului puteti creste numar de cartonase ridicate. Sau puteti sa le tineti pe rand pe frunte iar copilul sa mimeze imaginea pana ghiciti.

2. Confectionati bratari/coliere din bilute. Aveti nevoie de: bilute (noi am folosit margelutele din imagine, le gasiti in Ikea), ata mai groasa, un ac fara varf.

3. Separati fasolea de orez. Aveti nevoie de fasole, orez si o tava/cutie/castron iar cu ajutorul unei lingurite mici/ penseta le separati.

4. Planse cu pufi. Aveti nevoie de pufi, lipici lichid si planse. Plansele le gasiti online, exista si astfel de jocuri de cumparat dar costa mult mai putin sa faceti voi jocul acasa. Pufuleti gasiti in hipermarketuri. Copilul trebuie sa le lipeasca fiecare puf pe culoarea lui.

5. Gaseste culoarea. N-aveti nevoie decat de voi. Alegeti o culoare iar apoi trebuie sa gaseasca cat mai multe obiecte de culoarea respectiva din jurul vostru.

6. Gaseste diferenta. Printati pagini ca cele de mai jos si spor la joc. Incepeti cu un nivel mai usor, apoi cresteti usor, usor dificultatea.

7. Pana de curand nu am inteles utilitatea jocurilor lego, si nici nu puteam justifica preturile ridicate. Dar investitia clar merita, iar copilul isi dezvolta nu doar rabdare cat si inteligenta.

8. Cititul este una din activitatile cele mai sigur pentru a creste rabdarea. Noi am trecut treptat de la povesti scurta cu multe imagini la basme intregi.

9. Cuvinte omonime. Noi ne jucam de cateva zile, iar pe masura ce gasim cuvinte noi cu acelasi sens ne strigam prin casa pentru a le spune. E tare amuzant sa ascultam cum ne explica serioasa sensul fiecaruia.

10. Acesta nu este un joc, dar aveti nevoie de ea pentru fiecare din cele de mai sus: rabdare. Sa va jucati cu copilul si sa fiti 100% acolo, sa inchideti telefoane, tv, tablete si sa va distrati impreuna. Defapt asta este tot ce vor tine minte peste ani, timpul petrecut cu voi si dragostea cu care ii acoperiti.

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: