Despre vacanta cand toata lumea vorbeste de scoala.

 Bine v-am regăsit. Trei săptămâni am hoinărit pe nisipul fîn din nordul Italiei, dar despre asta imediat.    

 În a doua zi de vacanță ni s-au ars cartelele (mulțumim Vodafone pentru amabilitate), hotelul avea un wi-fi aproape inexistent, așa că am petrecuta o vacanță 90% offline cu patru cărți citite (vis). Ce găsesc când mă întorc? 

  

 Mult de muncă (nu ne plângem), confirmarea unui proiect pe care îl așteptam demult, dragă mea Miruna și-a pus condeiul pe paginile unei cărți alături de alte doamne minunate (despre carte aici), școlile și grădinițele au început iar odată cu ele și scandalul mamelor de salon vs gospodine. Mult cancan după cum vedeți :)).  

  

 Vă spuneam de niște nisip fin, nu? Anul ăsta am ales din nou Italia pentru că bebeluș mic și pentru că socrii aproape în caz de doamne ferește. N-a fost cazul. Am plecat doar cu o enteroviroză îngrozitoare și ne-am întors cu niște muci. Nimic dramatic acum, groaznic la momentul cu pricina.   

Poza din avion facuta de Sofi:

  

 La 50-60 km de Veneția se află stațiunea (ce comunist sună :)) ) unde am fost cazați, Bibione. Dacă mergeți pentru viață de noapte și tocuri înalte, schimbați destinația, dar pentru o familie cu copii e vis.  

  

 Centrul este plin ochii seară de cărucioare, la restaurantele bune era uneori coadă deși eram în extrasezon. Ce poți să faci două săptămâni cu doi copii acolo? Păi dacă marea și nisipul nu sunt suficiente atunci puteți închiria biciclete pentru fiecare (au scaune speciale pentru copii și căști! de protecție ) sau una pentru toți (5 persoane + 2copii), toată stațiunea este plină de piste. Au locuri de joacă pe plajă, Sofia a făcut o baie în băltoacele de după ploaie. La 10 minute distanță de stațiune se află un centru cu piscină interioară și tot felul de activități, dacă vreți un răsfăț. 

  

 Bani? Nu-i cel mai ieftin, recunosc, dar e decent. Ca peste tot, ca să mănânci bine, plătești. O pizza bună e între 14€-18€, o înghețată 3€, etc. Cazarea pornește de la 600-800€ / 2 săptămâni și scade în funcție de distanța de plajă. Nemții au aflat de pont se pare, câți am văzut pe metru pătrat m-am speriat. Pe italieni îi număram pe degete.  

  

 Și mulți negrii mititei la muncă pe plajă. Senegalezele împleteau părul puștoaicelor (în 8-10 min Sofia a fost gata), chinezoaicele masau domnii, restul vindeau ce apucau, ca la Mamaia în 2000: prosoape, ochelari Di&Gi, genți Vuiton și în loc de porumb, cocos.  

  

 Frumos în Italia, dar când am pus piciorul în aeroportul nostru îmi venea să pup pământul. Nu, nu-s pregătită să plec de acasă oricât de colorat ar părea peste granițe.  

  

  

 PS: dacă vă pregătiți vacanța pentru 2018 și doriți extra detalii, vă ajut cu drag.  

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Despre vacanta cand toata lumea vorbeste de scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: