Atât de relaxată sunt că n-am putut găsi un titlu:))

Știți vorba aia: ” nu te mai gândi, că nu o să se intample”? Fix așa și cu bebelușii. Din motive necunoscute de mine se pare că amândoi copiii mei dorm, și dorm mult și bine. Nu știu cum aș fi funcționat fără somn, pesemne că a și fi supraviețui cumva, nu e ca și cum îi poți trimite retur pe cei nesomnorosi.
Dar la noi al doilea copil a venit la pachet cu o oarecare relaxare. N-am mai cumpărat jdemii de chesti inutile, n-am mai fost panicați, n-am făcut baia beleusului în fiecare seară și nici n-am mai scris pe foi câți ml de lăptic a băut și cât caca a făcut. Lucruri care la Sofia mi s-ar fi părut total și absolut inacceptiabile.

Am auzit că nu la toată lumea se întâmplă asta. Inconștienta asta post bebeluș adorabil numărul 2 nu e obligatorie, dar e foarrrttee tare. Înainte să nasc mă gândeam cum voi scrie o grămadă de articole foarte utile despre copii în perioada 0-3 ani, toate lucrurile alea foarte importante pe care ar trebui să le știm despre ei și pe care nu am reușit să le aștern pe blog (Sofia avea 2 ani și ceva când am început să scriu, aproape adolescentă, ce să zic). Și ce să vezi, în afară de articolul despre naștere ( vezi aici), pe care l-am scris dintr-o mare dezamăgire și supărare, nimic la orizont. Pentru că viața cu copiii e si despre cât de fain poți să construiești amintiri, cât de tare ne distrăm și sper ca poate vă molipsiți de la noi.

E foarte important să fim informate și să știm multe lucruri despre multe, dar de la un punct încolo e suficient să ne uităm la ei și ne dăm imediat seama încotro trebuie să o apucăm.
Aproape în fiecare weekend avem activități planificate cu copiii, teatru, spectacole, festivaluri, ateliere, vizite la prieteni, știți voi. Acum o săptămână am ales, în schimb, să facem o nebunie. Ne-am hotărât să nu facem nimic! Ne-am mutat toți patru dintr-un pat în altul, ne-am smotocit și mirosit. Ne-am ridicat doar când ne cântau burțile, tot împreună, și am mâncat unii de la alții din farfurie.  N-am spălat vase, n-am dat cu mătura, n-am strâns jucării și nu ne-am schimbat din pijamale.

 

Experiențe ca astea nu o să citiți în nici o carte de parenting și nici un specialist nu o să vă dea pontul . Și totuși, sunt cele mai valoroase amintiri și cele mai de preț momente de conectare. Sper ca v-am facut pofta, poate anulati evenimentele din weekend-ul urmator si stati asa, dintr-un pat in altul.

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de Facebook este aici: Amina Tomescu

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: