Tot ce trebuie să știi ca să cresti un copil. Ghid complet pentru gravide, și nu numai.

În ultimii 5 ani am fost gravidă de două ori, și de fiecare dată (cu mici diferențe) am trecut prin aceleași întrebări și griji. Văd in jurul meu și din online că nu sunt singura exagerată și zăpăcită, deși  îmi place să cred că am văzut și mai rău, un fel de momzilla. Cu toate ce, dacă l-ați întreba, L. sigur ar avea alta parere.

Ce voiam să vă spun este că în realitate există foarte puține lucruri pe care o viitoare mamă TREBUIE cu adevărat să le știe. Restul sunt mai mult subiecte de discuție la cafea cu fetele.

Patul trebuie să fie din lemn de nuc, musai vopsit cu praf de somn, doar așa poți fi sigură că nu e toxic și își face treaba. Hainele trebuie spălate la 1890 grade și  apretate la cel puțin 200 grade. Toate suprafețele din casă trebuie să fie dezinfectate cu soluție specială cumpărată de la tanti de la etajul 4, ea a luat-o pe blat de la  Spitalul Județean unde lucrează, deci sigur ucide orice urma de inamic. Ah, și nu uităm să golim librăriile online și să bifam prezența la toate conferințele de parenting. Apoi un instructaj și pentru tati, nu se cade altfel. Nici nu vreau să pomenesc de hrană, orice mamă probabil sigur știe mult mai bine decât orice cercetător britanic ce conține fiecare substanță din fiecare aliment.

Mai și glumim dar cred că ați înțeles despre ce vorbesc. Acum ciuliți ochii și mintea. Și, chiar dacă stați cu mână pe burtică și va gândiți ce doamne păzește vrea să mai spună și nebuna asta, va rog, dați-mi o șansă.

Lucrurile cu adevărat importante pe care trebuie să le știți sunt astea

i. Orice și oricum ai face, oricând și oriunde ai fi, întotdeauna să te porți cu copilul tău exact așa cum ai vrea ca persoana pe care o iubești cel mai mult pe lume (după copil) să se poarte cu tine.

ii. Iubeste-l, iubeste-l, iubeste-l. Toate regulile din lume, toate acele momente în care ai să crezi că ești la capătul puterii și al răbdării să știi că își au soluția doar în iubire.

iii. Când cauți o soluție pentru ca al tau copil să te asculte și să înțeleagă că ce vrei tu să îl înveți e spre binele lui, gândește-te dacă soluția ta ar mai fi bună și când el ar avea 2 ani, 10 ani, 18 ani sau 30 de ani. Doar așa putem construi relații solide.

iiii. Dragostea noastră pentru ei este necondiționată. Dragostea lor pentru noi, nu. Doar pentru că i-am născut nu înseamnă că avem drepturi asupra lor, ei s-au născut liberi și perfecți.

Asta e rezultatul meu, după ce am tras linie celor 5 ani in care am încercat toate metodele știute și neștiute. Am citit jdemii de cărți, am ascultat tot atâția speakeri. Răspunsul mereu a fost cel mai simplu și mai greu de văzut: să gândesc cu sufletul, nu cu mintea de adult tăvălit de viață.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: