robot

Un robot ar putea sa ne duca nepotii la gradinita.

Faceți cunoștință cu Sophia. Primul robot cu cetățenie. Uitați-vă și vorbim după.

Nu știu ce ați simțit voi, dar eu am avut pielea de găina de la început până la sfârșit. În mintea mea se derulau imagini cu mine la supermarket, la doctor, la benzinărie, peste tot, și cum va ajunge parte din normalitate să stai de vorbă cu un robot pe care îl cheamă Vasile Popescu 2.1. Forța de muncă umană ar fi 0. Ce nevoie să ai de un om când poți avea un robot? Nu trebuie să îl plătești, ci doar să îl cumperi. Probabil vine și cu garanție, deci nici asigurări sau pensie n-ai nevoie să-i oferi. Lucrează la foc automat, să zicem că eventual are nevoie de pauză doar ca să se încarce. Asta dacă n-are panouri solare sau ceva, Dumnezeu știe.

Sau să ne imaginăm cum conduce Gigi taximetristul așa prin trafic, deodată nu-i atent și intră în Robocop 2040. Și se enervează Gigica, că doar el așa știe de când lumea, că tre’ să vorbești colorat și să pari dur. Da’ cu cine? Că doar un bobârnac dacă îți da Robo și te-ai dus rostogol. E clar, se va juca după alte reguli.

Vă imaginați? Tot ce visăm acum pentru ăștia mici ai noștri, cel mai probabil pentru ei vor fi povești cu „a fost odată”. Am citit de curând un articol despre previziunile pe care le-a făcut Dieter Zetsche, CEO Mercedes, despre cum va fi in viitorul nu foarte îndepartat. Omul asta, printre altele, spunea așa:

„În SUA, avocaţii nu mai au job-uri, soft-urile îţi dau sfaturi legale în câteva secunde, cu o acurateţe de 90%, versus 70% cât îţi dau oamenii. În viitorul care bate la uşă vor fi cu 90% mai puţini avocaţi.Calculatoarele pun diagnosticul de cancer de 4 ori “mai” corect decât oamenii, iar Facebook are un soft de recunoaştere facială mai bun decât avem noi, nativ. Până în 2030, computerele vor fi superioare oamenilor.

…………………………………………………………….…

Dacă aveţi idei de business, nu le începeţi dacă nu funcţionează în acord şi relaţie cu smartphone-ul. 70-80% din job-urile actuale dispar în 20 de ani. Apar servicii noi. Vom avea fermieri-roboţi la 100$-bucata. Vor munci în locul nostru dacă avem microferme.

Până în 2020, la fel cum e aplicaţia deja existentă moodies, vor fi aplicaţii care ne vor spune după grimase dacă minţim sau dacă vrem să păcălim.”

 Articolul integral e musai să îl citiți, aici.

Peste tot se discută despre cum să ne ferim copiii de tehnologie, dar cred că problema se pune pe dos. Cum îi învățam pe ei (și pe noi) să folosească tehnologia în folosul lor și nu invers? Și apoi mă gândesc că Steve Jobs nu și-a lăsat copiii să pună mâna pe un ipad, poate știa el ceva, nu? Adică, dacă nici el, atunci cine?

Voi cum procedați? Cu sau fără? Am mai povestit aici despre alegerea noastra.

Ah, și cireașa de pe tort! Sophia vine din Japonia direct în vizită la noi! Roboțica, că Sofia mea stă lipită de mine. 😬

Bonus, Sophia spune glume în direct la Jimmy Fallon:

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

10 thoughts on “Un robot ar putea sa ne duca nepotii la gradinita.

 1. Și mie mi se pare puțin scary, parcă scenariul de la Terminator nu mai e așa SF…

 2. Serios vorbind, cred ca o sa ne adaptam si noi vietii cu roboti. Nu cred ca vor fi lucrurile chiar asa dramatice cum le vedem acum. Dar mai in gluma vorbind, avand in vedere cat de nemernici sunt multi oameni cu care interactioez(ăm) zilnic in sociatate, eu as vrea sa am de-a face cu un robotel care sa fie politicos si de treaba cu mine. :))

 3. Daca ar fi sa ma gandesc la bunica pt care telefonul mobil era ceva ‘necurat’ imi inchipui ca asa vom privi si noi aparitia robotilor 😊 Nepotii nostri nu cred ba dimpotriva .

 4. cred ca nu avem alta solutie decat sa ne adaptam si sa ne uitam la copiii nostri si sa ii ascultam si pe ei.
  dar eu sunt foarte ancorata in lumea lui a fost odata, oricat as vrea sa recunosc si nu imi vine deloc sa imi implic copilul in diversele activitati legate de roboti oricat de atras se simte el de asta.
  am vazut de curand filmul Blade Runer si m a luat cu fiori pe sira spinarii imaginandu mi cum ar fi daca…

  1. Robotii se vor integra singuri in lumea lor, important e ca ne au pe noi sa le povestim si despre oameni:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: