teatru muzical

Spectacol pentru copii exact ca pe Broadway.

Nu știați despre mine probabil că sunt afonă. Nici nu știu precis dacă asta e cuvântul care descrie exact simțurile mele față de muzică. Dacă încep să cânt e foarte probabil să se crape un geam, sau un timpan, dacă e cineva pe aproape. În capul meu aud perfect o melodie, dar dacă deschid gura să reproduc ceva, ei bine… să zicem că aș face omenirii o favoare dacă mă abțin.

Mă bucur doar că în cazul nostru așchia a sărit aproape de trunchiul tatălui, Sofia e toată o muzică! Nu știu să îi apreciez talentul, dar o văd cum trăiește fiecare melodie pe care o aude. Și pentru că o știu mare cantacioasa, am mers cu drag acum ceva timp (să fie un an?) la primul spectacol de teatru muzical. Și de acolo a început povestea ei cu Trupa Pam-Pam. A văzut copiii din trupă de Juniori și a fost fascinată! Nu doar ea, și eu. Spectacolele lor sunt pline de „a fost odată”, de melodii cu iz de copilărie, cu mesaje puternice ascunse printre versuri, cu povești despre prietenie, curaj, muzică și voie bună.

spectacol trupa pam pam
Sofia in spectacol cu Pam-Pam

Pia, Vio și Kito sunt personajele principale din fiecare piesă. Împreună pleacă în tot felul de aventuri, rezolvă conflicte, se susțin și se încurajează. Toate astea prin muzică, care îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea și imaginația, le stimulează atenția și le dezvoltă memoria auditivă, fapte ce sunt dovedite de multe studii.

Eu încă n-am întâlnit copil care să nu fie fascinate după primele minute, exemplul cel mai clar este Noah (11 luni). Am fost și cu el la spectacolul de lansare al celei mai recente piese – “Petrecere cu peripetii”- și a privit fascinat 50 de minute. A trebuit să verific din când în când să fiu sigură că respiră.

spectacol trupa pam pam
Noah si Sofia. fascinati de PAM-PAM

Astfel de spectacole, fără sponsori în spate, nu au nici o șansă fără noi, publicul. Dacă nu aș fi avut acces în culise probabil că mi-ar fi fost și mie greu să înțeleg câtă muncă este defapt. Ore în șir în care copiii și acotrii repetă pentru ca totul să iasă perfect. Versuri și texte scrise astfel încât copiii noștrii să învețe în timp ce se distrează fără să își dea seama. Vă indem să mergeți împreună cu cei mici să îi vedeți, o să îmi mulțumiți apoi.

Spectacolele și locațiile în care îi puteți vedea le aflați cel mai ușor de pe pagină lor de FB – Trupa Pam-Pam.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: