Cum a devenit pavlova desertul casei?

Cum a devenit pavlova desertul casei?

 

Nu va mai spun iar și iar cum nu gătesc eu și cum habar n-am. Știți deja. Doar ca uneori se mai întâmpla și excepții, mai ales atunci când e vorba de cei mai dragi oameni ai mei.

Stăteam intr-o seara cu L. și pălăvrăgeam in timp ce el dădea scroll sus jos pe Facebook. Când da de un filmuleț din ăla păcătos in care un cineva prepara ceva bun tare, filmările alea scurte și cuprinzătoare pe care după ce le vezi nu știi ce te-a lovit. Era cu o pavlova, care arată intr-un mare fel.

Și l-am văzut cum i se scurg ochii de pofta și am zis ca trebuie sa fac și eu. Aveam tot ce îmi trebuia in casa, adică:

5 albușuri
250g de zahăr
3 linguri de amidon
350ml de frișcă lichidă
Esența de ceva (eu am încercat pana acum cu vanilie, lămâie și migdale)
Fructe de care vreți voi, sau ciocolata sau orice altceva bun

Rețeta e așa de simpla încât mi-a ieșit din prima chiar și mie!

Se bat albușurile pana devin tari, apoi se adaugă zaharul putin câte puțin pana când se face una cu albușul. Puneți amidonul și apoi esența. Mixați mult si bine pana când compoziția devine tare.

 

Apoi se scoate tava din cuptor, se asează o foaie de copt și o forma rotundă de tort (dar nu e musai). Se toarnă toată treaba de mai sus in forma de tort pusă pe tava si se întinde puțin cu o lingura. E bine sa lăsați un cerc mai mare in mijloc unde sa puneți la sfârșit frișca cu fructele. Când ați terminat scoateți forma de tort.

Se bagă la cuptor la 100-120 cam 20min cred, poate și mai mult puțin. Încercați cu scobitoarea și vedeți când e gata.

O lăsați sa se răcească și turnați frișca și fructele după bunul plac. Lăsată puțin la frigider e și mai și.

Tips&tricks

-nu turnați foarte multă esența, eu m-am cam speriat prima oară pentru ca începuse sa devină cam moale toată compoziția de bezea

-fructele le puteți lăsa puțin in zahăr ca sa puteți turna cu tot cu suc

-dacă nu folosiți forma de tort aveți grija ca bezeaua sa nu se atingă de marginile recipientului (se prinde imediat și riscați sa nu mai puteți sa o scoateți decât bucăți).

-dacă nu urmează sa o serviți imediat cel mai bine e sa puneți fructele înainte de servire, altfel se înmoaie și nu va mai arată la fel de frumos. Dar va fi la fel de buna.

-gustati înainte sa o serviți celorlalți, e posibil ca după sa rămâneți fără 😂

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: