Exista un drog care circula printre copii in perioada asta

In perioada sărbătorilor mulți dintre noi avem tendința de a “uita” copiii in fata ecranelor. E Crăciunul și vrem și noi sa simțim vacanța, copiii primesc și ei extra la de toate ca doar trebuie sa fie cu răsfăț.

Recunosc ca am fost și eu tentată sa ii dau tableta sau telefon ca sa pot sa fac o baie lunga sau sa pot sta de povesti cu Sotul meu. Dar amintirea ei care va fi? Ca a văzut desenul X in timp ce mama și tata aveau timp de calitate împreuna? Nu prea as vrea sa își amintească asta, și știu precis ca nici voi. Doar de aia tot citiți pe aici, zic eu.

Exista și un clip scurt care a tot circulat online, despre cum creierul copiilor atunci când privesc ecranele este fix ca cel al unui drogat.
Uitați aici:

 

Așa ca am găsit câteva idei cu care sa va umpleti timpul frumos, sănătos și care sa va țină împreuna.

Construiți o casa de păpuși (sau un castel cu dragoni, după caz).

Aveți nevoie de o cutie mare din carton, hârtie de împachetat (sigur v-a rămas destula după sărbători), hârtie albă, scoci, lipici, și foarfeca. Orice alte decorațiuni sunt bine venite. Noua asta ne-a ieșit pana acum, încă nu e gata, mai avem de meșterit la ea.

Bord games

Sofia cam de jumătate de an a prins “gustul” și ma bucur tare. Ce e cel mai frumos la ele e ca se pot juca in 2, 3 chiar și 4 persoane sau mai mult. Asta înseamnă ca putem sta toți pe covor in jurul bradului sa ne jucam. Mai puțin Noah care e fascinat de zaruri și se “lupta” pentru ele.

Astea sunt variantele pe care le avem noi in casa, le jucam prin rotire.

Puteți găti împreuna, cu condiția sa nu va fie frica sa (va) murdariti. Ce distracție mai e dacă ținem mâinile curate?

Va las mai jos câteva articole mai vechi cu idei de Rețete numai bune de încercat just-4-fun.

Rețete care pot fi făcute de copii

 

Schimb de retete sanatoaso-delicioase!

Orice vreți sa faceți, important e sa rămâneți împreuna, sa râdeți, sa va priviți in ochi, nu in ecrane.

Sărbători cu familia aproape!

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 thoughts on “Exista un drog care circula printre copii in perioada asta

 1. Doamne, balsam pentru suflet! Sunt perfect de acord si sunt tare suparata si dezamagita cand vad ca sunt aproape singura din cercurile mele de prieteni care gandeste asa. Nu mai pot sa vad cum copilul meu se plictiseste in timp ce altii se joaca pe tablete, cum este exclusa doar pt ca ea nu stie Minecraft, etc. Nu am de gand sa o „aliniez” la alienarea asta. Multumesc, Amina!

  1. Și Sofi a venit suparata de la gradi! Ca ea nu știe versurile de la despacito… cred ca dacă tot ne-am străduit atât sa facem pe copiii ăștia, trebuie sa ne străduim și sa creștem frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: