Tehnologia naște monștri! 

Sau defapt ii scoate la lumina? Prin prisma blogului am puțin mai multă expunere iar asta nu e întotdeauna minunat. In ultimele zile am văzut atâta “hatereala” online cât pentru o viața! Și nu pot sa înțeleg de ce un ecran in fata ochilor da impresia oamenilor ca te cunosc și știu cine esti. Cu toții judecam, din păcate nu suntem atât de emancipați spiritual încât sa spunem ca noi nu am făcut asta niciodată.

Dar vreau sa cred ca suntem suficient de maturi încât sa putem păstra părerile noastre doar pentru noi. Nu poți sa spui ca un om e rău sau prost doar dintr-un comentariu pe FB. Nu poți știi niciodată ce se ascunde in spatele ecranului, ce dureri poarta omul ăla cu el, prin ce experiențe sau traume a trecut.

Și atunci? Pentru ce? Poți sa ajuți, ajuta. Nu poți, taci din gura!

Acum câteva săptămâni o fosta colega de generală ma înjură de pe un profil fals. Azi noapte o cucoana cu care am avut un schimb de replici civilizate (din partea mea) a petrecut 2h comentând numai inepții la 26! de articole.

Știu exact cine sunt pentru ca, ghici ce, online-ul nu e deloc privat. Din contra, orice spui poate fi urmărit înapoi la tine cu minim de efort. Și atunci pentru ce sa te obosești?

Faptul ca eu scriu aici experiențe personale nu înseamnă ca TOATĂ viața mea e pusă in cuvinte. Sunt și fac mult mai mult de atât, iar dacă am ales sa povestesc asta nu înseamnă ca cineva are dreptul sa arunce cu noroi. Sau dacă o faceți, va invit la o cafea, poate lămurim supărarea. Doar ca din ce observ nimeni nu are curaj atunci când e cu nume și prenume ca in buletin.

Din nou, un ecran in fata ochilor nu înseamnă ca trebuie sa va transformați sau ca puteți scoate tot ce este mai rău din voi. Din contra, avem atâta acces la informație încât e nevoie doar de un click ca sa învatam sa fim mai buni.

Ganditi-va la copii. Noi suntem prima generație de internauți, haideți sa dam un exemplu de “așa DA”.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 thoughts on “Tehnologia naște monștri! 

 1. Eu am pierdut prietenii pe motiv ca ,, m-am ajuns”. La modul ca doar au vazut ce fac si atat. Eu am ramas aceeasi, am vb cu ele la fel, acelasi om pentru ca faptul ca am un blog say ca ma vad ele pe pagina de la Centrul Comercial auchan( ca aici e buba mare) nu inseamna ca m-am ajuns. Ce am facut? Am eliminat astfel de oameni din viata mea. Recent o ,,prietena” care spunea ca ma citeste plangand mi-a scris intr-o noapte:,, vedeto, aberezi singura pe un blog”:))) deci?
  Cred ca toti patim asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: