Ajutor! Primiți copii in vizita?

Recunosc ca pentru noi casa e ca un fel de “altar” și nu prea e un du-te vino de musafiri. Știu, suntem ciudăței. Pana acum ceva timp Sofi cred ca nici nu și-a dat seama ca se poate sa vina cineva la ea.

Dar in ultima vreme tot organizează play date-uri sau petrece timp cu verișoara ei. Acum articolul asta recunosc ca e mai mult ca o întrebare pentru voi, cei care aveți in mod regulat copii in casa, alții decât ai voștri. Cum faceți? Ce reguli aveți?

Sa va spun unde nu prea știu eu cum ar trebui sa procedez și ce sa fac.

– dacă copiii se cearta, ca sigur se întâmpla asta iar eu sunt acasa “parintele responsabil” cum fac? Adică cum împart lucrurile astfel încât sa nu i-au partea niciunuia și sa rezolvam repede conflictul? Am observat ca lucrurile sunt mult mai diferite decât in parc sau la locul de joaca. Acasa Sofia se simte “stăpâna” pe teritoriu și comportamentul e un pic diferit, iar copilul care vine in vizita se simte pe teren străin și atunci eu ce fac?
– Dacă copiii rămân la noi fără părinți, atunci e și mai dificil. Voi acceptați astfel de situații? Dacă da, cum procedați?
– Recunosc ca la noi regula cu strânsul jucăriilor e sfântă, dar când sunt copii in vizita se face o pătura de teren minat pe care ne este și frica sa călcăm. Acum n-as putea sa ii pun sa strângă sau ceva, dar ma gândesc ca poate aveți o strategie pe care o aplicati atunci când sunt mulți copii și implicit muuulte jucării?

In general copiii care au venit la noi in vizita s-au simțit tare bine, și Sofia a fost tare fericita. Doar ca după 1h-1h:30 încep micile certuri care mi se par foarte greu de gestionat. In primul rând pentru ca nu pot sa ii fac reguli altui copil care nu-i la mine pe inventar, nu pot nici pe Sofi sa o lămuresc pentru ca nu mi-ar plăcea sa se simtă inconfortabil la ea acasa.

Foarte dificil mi se pare de gestionat situația, și totuși nu vreau sa ii iau bucuria de a-și chema prieteni in vizita doar pentru ca nu știu eu exact ce și cum sa fac. Sfaturi? Idei? Please help!

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Ajutor! Primiți copii in vizita?

    1. nici pentru mine nu e. Adica cu Sofi am deja tratativele mele, ne intelegem pe limba noastra ca sa zic asa:)). Mai greu cu musafirii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: