Text scris pentru mamele din lumea întreagă.

Dragă mamă,

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nu ești perfectă și nici n-ai să fii vreodată. Copiii tăi nu vor mânca niciodată cu șervetul în poală și nici nu vor bea ceaiul cu degetul mic în sus.

Uneori sunt obosiți și urlă. Da, copiii urlă. Nu țipă, nu vorbesc mai tare, nu “ridica tonul”-urlă. Și uneori urli și tu. Poate nu cu voce tare dar cu siguranță dacă ar există geamuri la ”mansarda” ta ele ar fi sparte.

Știi casele alea curate și lustruite? Cu cămara plină de cutii numerotate și cu pantofii lustruiți în dressing după fiecare purtare? În alea, draga mea, dacă există copii, poți să fii sigură că există și o armată de menajere și filipineze. Sau o mamă tare nefericită. Dar niciodată în poze, alea sunt mereu perfecte.

Poți să uiți de sex ca-n filme. Stai, nu zic să uiți de tot, Doamne păzește, deși există și varianta asta. Doar să îți recalibrezi așteptările. Există sex la program, sex pe unde apuci sau sex când îți amintești. Orice altă variantă e posibilă doar dacă ai armata de mai sus sau bunici cărora li se face milă de voi din când în când.

Și uneori copiii noștri perfecți (pentru că da, ei chiar sunt) scot din noi tot bagajul ăla de emoții grele pe care îl tragem după noi incă din … totdeauna. Băi și reușesc ăstia micii să desfacă fermoarul fix când ți-e lumea mai dragă. Și aleg de acolo tot ce doare mai tare și aruncă cu ele de pereți. Nu știu dragii de ei și nici n-au vină, doar că e îngrozitor de greu uneori să fii adult. Să îți dai seama în mai puțin de 5 secunde că emoția aia nu e din cauza copilului, ci din bagajul tău. Și tot în 5 secunde să te scuturi și să reacționezi cum zice la carte.
Și cu ce te ajută să citești jdemi de cărti cu “solutia” perfectă? Sau jdemi de articole în care toată lumea e zen și perfectă. Și chiar și atunci când nu e, tot e. Adică există rezolvarea în 5 păși simpli.

Nu există așa ceva. Pot să semnez în alb și să pariez cu tot ce am. Doar că asta nu ajută cu nimic pe nimeni. Cel puțin pe mine nu. Există perioade în care TOATE simțim că o luăm razna și că e prea mult. În perioadele astea vă recomand să luați o pauză de la citit și să treceți la simțit.

Dacă ar există un blog sau un site sau ceva în care să citesc și lucruri reale, momentele alea foarte grele puse pe hârtie, ce bine ar fi. Nu că mă bucur de necazul altuia, dar să fim sincere, uneori chiar te simți bine să știi că nu ești singura imperfectă de pe lumea asta.

Eu știu sigur că nu sunt expert în nimic, nici măcar la mine acasă. Sper doar că citind pe aici vă relaxați puțin și vă dați seama că viața nu e ca în poze și că există și momente în care îți vine să te urci pe pereți. Trec toate, dar important e ca la sfârșitul zilei să puneți capul pe pernă și să fiți convinse că ați făcut tot ce ați putut în momentul ăla. Altă dată o să faceți mai bine, dar pentru acum e suficient.

Disclaimer: Trec printr-o perioadă de imperfecțiune la cote maxime iar mediul ăsta online de parenting nu mă ajută deloc.
Așa că, deși sper din suflet să nu se supere experții și colegele mele care povestesc mereu despre relația perfectă părinte-copil, trebuie să zic ceva pentru că altfel există risc de implozie!
 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: