Omul sfințește locul!

Acum 4 ani pe vremea asta, eu și Lucian alergam ca doi nebuni pe străzile Bucureștiului în căutarea grădinitei perfecte pentru prima născuta a familiei. Asta după ce deja citisem tot ce era de citit, știam pe de rost numele și numerele de telefon ale directoarele din grădinitele care au ajuns în top 10, sunasem deja toți cunoscuții să aflu feedback-uri. Ce Dumnezeu, dacă mă întâlneam pe stradă cu un părinte de copil preșcolar în loc de “Buna, ce faci?” era sigur “Buna, la ce grădinita merge X? Cum e? etc.”

Sigur știți soiul asta de părinti disperați, nu? Noi eram. Nu că acum n-am fi, doar că în loc de grădinita căutam școală, dar despre asta cu altă ocazie (btw, dacă știți școli bune în zonă de nord- private sau de stat- aruncați).

Într-un final am considerat că la nivel de gradi nu e cazul să dăm un salariu minim pe economie pentru una privată, și decizia asta nu o regret nici acum.

Așa că am găsit grădinita. O clădire veche proaspăt renovată, curte mare, gazon pe terasă și săli viu colorate. Nu era tocmai aproape de casă, dar era foarte aproape de atelier. Există predare în limbă germană și cea mai caldă directoare pe care o întâlnisem până atunci.

Dar toate astea de mai sus nu fac nici cât o ceapă degerată. Nu mi-am dat seama că mă uitam total greșit și fix la lucrurile care contează cel mai puțin.

Am avut o experiență tare neplăcută, zic “am” pentru că toată familia a fost afectată. La recomandarea psihoterapeutului am ales să nu schimbăm grădinita, ci grupa. De la germană s-a mutat la grupa de română. Am povestit deja despre asta, nu mai reiau. Cert este că am ajuns să înțeleg de ce “omul sfințește locul”.

Astăzi pregăteam împreună cu Sofia mărtisorul pentru Adela, una dintre educatoarele ei. Și Sofi începe din neant un monolog:

 -Oare ce o să zică Adela când o să i-l dau? De-obicei când îi dau ceva mereu spune “Multumesc!”

 -Uneori îmi spune că sunt frumoasă, și mereu mă laudă! Ca la serbare, când mi-a spus la ureche că sunt cea mai frumoasă! Îmi mai spune că sunt preferata ei și ahhhh odată, odată mi-a împletit părul la masă. Dar știi ce mi-a spus ieri, mami? 

 -Hm? 

 -Că sunt perfectă! Da, mami, chiar așa mi-a zis. 

Și da, asta să căutati la o grădinita. Un om care să sfintească locul și care să pună preț pe dezvoltarea emoțională a copilului, nu doar pe cea cognitivă. Să aibă mereu brațele deschise pentru momentele în care brațele voastre nu sunt acolo. Să fie omul care mereu să le răspundă la întrebări, care să le spună la toți la ureche că sunt cei mai frumoși și perfecți.

Căutați oameni, nu pereți colorați. E cel mai bun sfat pe care pot să îl dau mai departe.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: