TOȚI COPIII SUNT DIFERIȚI!

Repetă după mine: toți copiii sunt diferiți!

Despre mine cred că sunt o persoană drăguță și uneori destul de amabilă. Dar (și am citit undeva că tot ce ai spus înainte de “dar” se anulează) când bine vorba de copiii mei sunt ca o fiară scăpată din junglă într-un sat de oameni. Practic rad tot din calea mea.

Nu știu dacă e bine sau rău, știu doar că uneori e necesar. Acum că știți cu cine stați de vorba, ce ziceți să repetăm din nou? Toți copiii sunt diferiți. Memorați răspunsul, faceți tricouri cu el, puteți să vi-l și tatuați undeva la vedere. Nu pentru voi. Ci pentru toți binevoitorii din jur. Începând cu mamele și soacrele și terminând cu oamenii pe langă care treceți pe stradă.

Dacă n-aveți incă copii probabil că vă gândiți “ce Dumnezeu vrea și nebuna asta?”, nu? 😂 Dacă îi aveți în burtică probabil că deja începeți să vă dați seama despre ce vorbesc. Pentru că da, de acolo începe lumea să dea sfaturi și să pună intrebări. Cred că ar începe și mai devreme doar că nimeni nu prea dă anunț la ziar în momentul în care pornește conceperea, dacă înțelegeți ce vreau să spun.

Revenind, vă spun scurt și la obiect ce intrebări și/sau sfaturi am primit în 6 ani de când sunt mamă și cum le-am redus la tăcere.

 Pot să ți dau un sfat? 

Doar dacă nu te aștepți să îl și urmez. Sfatul e ca un blog. Eu îți spun cum am făcut, îți povestesc, îți argumentez, dar nu vin peste tine în casă să văd dacă m-ai ascultat.

După forma burții cred că e băiat! 

După forma de la ecograf e fată. Ghici cine câștiga?

La câte zile i-a căzut buricul? 

 Alăptezi? 

 La câte luni s-a întors? 

 L-a câte luni începi diversificarea? 

 Merge de-a bușilea? Stă în fund? 

 Se ridica în picioare? 

 Alăptezi? 

 Când a început să meargă? 

 Când îl dai la grădiniță? 

 Câți dinți are? 

 Când se mărită/însoară?

…………………………………………………………………………………………………………………………

La toate aceste intrebări și la orice întrebare legată de copilul vostru nu există un răspuns corect. Chiar dacă tu știi precis că a făcut primul pas la 1an3luni4h13secunde. De ce?

E simplu! Dacă vorbești cu un părinte al cărui copil a mers la 10 luni, o să te scoată din sărite. Dacă vorbești cu un părinte al cărui copil incă n-a plecat singur, o să te trezești cu un iz de invidie în jur. Și ce poți să faci? Să folosești răspunsul pe care te-am rugat să îl repeți cu mine: TOȚI COPIII SUNT DIFERIȚI. Orice altceva ai răspunde te vei trezi cu o altă avalanșă de intrebări.

Îmi imaginez că toți cei din jur nu sunt niște monstruleți meniți să ne distrugă zen-ul, doar că aceste ”bune intentii” trebuie strunite cumva. Au fost multe momentele în care mi-am pierdut cumpătul. De cele mai multe ori atunci când toate aceste sfaturi/recomandări/păreri veneau fix când eram cu copilul de mână. Iar eu pentru asta am toleranță zero. Mie puteți să îmi spuneți ce doriți, vă zâmbesc frumos sau nu, dar cu siguranță nu mă supăr. Dar când copilul meu e nevoit să audă despre cum e rușine să nu te poți închide singur la fermoar, mă scuzați, dar asta nu se poate. Cât timp este posibil, adică toată viață, eu sunt scutul lor în fața lumii.

 

Da, la mine în casă dinții cresc când vor, primii păși se fac tot când vor, scutecul rămâne uscat când vrea el, se plânge pentru orice și se stă în brațe până la majorat. Indiscutabil și irevocabil. Pentru că TOȚI COPIII SUNT DIFERIȚI. 

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “TOȚI COPIII SUNT DIFERIȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: