Iubirea naște îngeri. Palma nu.

Oameni buni, trebuie sa ieșim din bula și spunem tuturor in gura mare ca un copil NU TREBUIE LOVIT.

Palma la fund este o lovitura, poate ca nu doar fizic, dar umilința pe care o aduce la pachet poate lasă urme adânci. Atât de adânci încât nici măcar atunci când copilul devine adult nu își poate da seama de unde i se trage.

Internetul asta e o treaba buna, dacă nu îl lăsam sa ne spele pe creier. Toți vrem sa fim influenceri, sa schimbam lucrurile, dar când ajungem sus pe culmea aceia uitam de ce am urcat defapt. Și mai rău este ca mare parte din oamenii care se uita la tv sau pe net iau de buna tot ce citesc.

Sunt atâtea articole, studii, specialiști și bloggeri, părinți ca mine și ca voi care urla și dau mai departe orice informație despre cum nu e bine sa îți lovești copilul, sa îl jignești, sa îl pedepsești. Și totuși vine o zi când un domn care scrie versuri pe care le citesc peste 100000 de oameni spune asta:

Și tot el spune, atunci când este tras de urechi ca “n-am înțeles noi bine”. N-am nevoie sa înțeleg nimic. Toți copiii atunci când se nasc sunt la fel. Ce ajung ei apoi este doar suma educației pe care noi o oferim. Și când zic educație nu ma refer la cât de devreme învață sa numere pana la 10 sau ce frumos zice “buna ziua”. Ce vede in casa, felul in care ne vede pe noi acționând și reacționand in diverse situații, cum și in ce fel ne comportam cu el. Nu poți sa ceri de la copilul tău sa aibă răbdare când tu îl grăbești la fiecare gura de mâncare. Nu poți sa ii ceri sa îți răspundă calm când tu tipi de fiecare data când el întreabă. Nu poți sa ii ceri sa știe tot când tu defapt nu l-ai învățat nimic.

Am spus asta și o sa o mai repet pana ajunge cât mai departe. Copiii sunt perfecti, noi suntem cei defecți. E foarte greu și dureros ca părinte sa poți accepta asta, pentru ca suntem născuți și crescuți intr-o societate in care parintele are doar drepturi și copilul doar obligații.

Încercați sa va creșteți copiii cu iubire, doar așa vor deveni așa cum visați. Iubirea naște îngeri!

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Iubirea naște îngeri. Palma nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: