Ce să faci când o mamă îți povestește despre copilul ei?

Atunci când o mamă îți povestește despre copiii ei, cel mai bine este să asculți. Uneori poate are nevoie de un sfat, iar dacă poți să i-l oferi, fă-o. Dar de cele mai multe ori noi mamele povestim între noi pentru simplul motiv că vrem să ne descărcăm. Să spunem și altcuiva ce zi grea am avut, cum copilul a făcut aia sau ailaltă și noi eram la un pas să ne urcăm pe pereți.

Știu că toate avem copii perfecți, nu că așa zic eu, ci pentru că ei chiar sunt. Dar noi avem uneori zile proaste, copii obosiți sau care trec prin diverse etape de dezvolatare. Micuții noștri descoperă lumea asta mare și uneori pentru ei este o provocare. Și pentru noi una și mai mare.
Ce poți face ca să ajuți o mamă care trece prin momente de ”nu mai pot” sau ”nu mai știu ce să fac” este să o ASCULȚI. Răspunsul e foaarte posibil să îl aibă chiar ea, poate nu îl vede atunci de la atâta nesomn sau griji dar îl are. Cu siguranță nu ajută să spui ”ahhh, al meu niciodată n-a făcut asa” sau, și mai rău, ”eu niciodată n-aș fi procedat asa”.

Știu că probabil textul ăsta nu e cel mai comod, știu și că în nici un caz nici o mamă de pe lumea asta nu ar vrea să facă rău intenționat (sau mai bine zis așa sper), dar uneori se întâmplă să reacționăm greșit. Și poate textul ăsta de pe un blog oarecare va schimba o conversație pentru o mamă care se află într-un moment din ăla despre care spuneam mai sus.

Mi-ar plăcea așa de mult să văd mai multă solidaritate între noi, mamele. Mi-e greu să înțeleg cum putem judeca atât de asupru pe cei din jur când dacă ne-am uita în oglindă și am fi sincere cu noi, TOATE am dat cu bâta în baltă cel puțin o dată.

Recunosc că sunt într-o perioadă tare încărcată acum, simt că fac eforturi supraomenești să am răbdare, și de foarte multe ori nu îmi iese. Am făcut păcatul să povestesc asta o dată sau de două ori unor mame din jur și pe cuvânt dacă nu era mai bine să îmi sucească cineva cuțitul în rană.
Așa că vă rog din suflet, fiți bune cu voi și cu mamele din jurul vostru. Oricât de mici, mari, pufoși sau zvelți ar fi copiii noștri, eu cred că fiecare mamă încearcă să facă tot ce poate ea mai bine atunci.
Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: