Provocările primei tunsori. Zâmbete sau plansete?

Prima tunsoare a copilului, la băieți în mod special, dacă e să fim sincere am recunoaște că e cu surle și trâmbițe. Teoretic nu e mare eveniment, doar tăiam niște păr, dar o mamă înțelege că ăla e momentul în care din bebeluș devine băiețel. Se schimbă fizionomia, treci în altă etapă.

Eu am fost prima oară mamă de fetiță, așa că prima tunsoare a Sofiei a fost la 4 ani jumate, atunci când și-a dorit ea. În continuare mergem la tuns când are ea chef, de cele mai multe ori cheful ei se sincronizează cu programarea mea, dacă înțelegeți ce vreau să spun :p.

Revenind la băieței, atunci când am publicat pe pagina de Facebook a blogului am văzut câteva reacții ale mamelor din comunitate și mi-am dat seama că nu e chiar treabă ușoară și că pentru multe dintre noi poate fi o provocare. Așa că m-am gândit să vă povestesc mai pe larg cum a fost experiența noastră, ce salon am ales și de ce, ce am făcut exact ca lucrurile să decurgă așa cum au fost (multe au fost involuntare, dar au ajutat, așa că poate voi le puteți face voit ca să ușurați procesul).

Ce salon am ales

Adulții casei & Sofia ne tundem cu toții la aceiași persoană. Lucian se tunde acolo de peste 10 ani, eu de peste 7, iar Sofia de aproape 2 ani. Monica este singura care s-a atins de părul nostru, indiferent de eveniment, anotimp sau orice. Suntem o familie fidelă, ce pot să spun. Tot la ea am fi vrut să mergem și cu Noah, doar că astrele nu s-au aliniat, așa că ieri dimineață din exces de zel am hotărât să o ducem toți pe Sofia la grădiniță apoi să ne oprim la Ciufolici-ul din Piață Amzei. Ne-am gândit că dacă Monica nu este disponibilă, atunci măcar să facem din prima experiență una memorabilă.

Cum a fost defapt?

Chiar memorabilă! Nu știu cum se întâmplă în alte saloane ”Ciufolici”, dar aici în Amzei – jos pălăria. L-au lăsat 5-10 minute să se acomodeze cu locația, să se împrietenească cu ei, l-au ciufulit puțin prin cap în joacă, au observat și au pus întrebări. Din foarfecă l-au tuns din mers, el alerga de colo-colo după mașinuțe iar frizerul tundea și tundea. La un moment dat recunosc că m-am întrebat dacă chiar știe ce face sau doar tunde așa, la ghici. Evident, știa perfect și avea o îndemânare brici. Cu mașina de tuns a fost mai problematic, dar au scos artileria grea – baloanele de săpun și cântecele vesele. Mai mult de 10 minute n-a durat: acesta este rezultatul înainte și după:

Ce puteți să faceți voi, acasă?

Punctual, ca să fie simplu de urmărit:
-să vă jucați cu mâinile prin capul copilului, eventual cu o foarfecă și un piepten de plastic să mimați procedura, astfel copilul se va obișnui că totul este în regulă și joaca de acasă se continuă și la salon.
-eu i-am oferit lui Noah mașina de tuns deschisă, dar cu capătul de tuns scos. Doar cât să simtă vibrația ei în mână și să se obișnuiască cu tremurul ei. Evident, faceți asta doar când un adult este lângă el.
-să îi obișnuiți pe cei mici cu aspiratorul, fheonul, etc. Știu că nu mereu se poate, dar ajută să încercați. Noah a avaut o perioadă când fugea de aspirator, imediat după o răceală. Știți voi, mucisori mulți, batista bebelușului folosită des. Dar n-am renunțat și nici nu m-am apucat să aspir doar când el este afară sau doarme. Am început întâi să ne jucăm cu el oprit, apoi îl porneam când el era la mine în brațe pe podea și ne jucam așa cu el aprins, până când am început să îl alerg prin casă ca să îl prind de piciorușe cu el. Acum râde cu gura până la urechi când îl scot pentru că știe că începe distracția.
-să nu așteptați prea mult. Știu că tentația e să credem că atunci când copilul e mai mare, înțelege mai multe, se sperie mai greu, mai așteptăm puțin să mai crească. Dar fix aici e partea tricky. Cu cât copilul crește, el chiar înțelege mai multe. Lucrurile cu care este obișnuit încă de mic, devin rutină, și deci nimic de temut. Așa că aspirați, uscați, tundeți cât mai devreme.
-dacă vedeți că cel mic refuză cu orice preț să se tundă, nu insistați. Chiar dacă eu zi că e bine să începeți mai devreme, asta nu înseamnă să începeți mai devreme decât e pregătit cel mic.
-dacă nu vă plac oamenii din salon sau dacă este prea aglomerat atunci când mergeți – reprogramați. În cazul asta e ok să lași pe mâine ce nu poți face azi.

Cam așa a fost la noi, cu râsete, emoții, o diplomă cu o bucată de șuviță și o mașinuță cadou. Și dacă vreți încă un pont bun, înainte de o programare la Ciufolici mergeți să beți o cafea la ”Caramel”, tot în Amzei. E o cafenea cu vibe italienesc, perfect pentru dimineți importante.

*acest articol nu este sponsorizat

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: