Tu stii care este cel mai frumos cadou pentru copilul tau?

Cel mai important dar pe care îl putem oferi copiilor noștri este timpul petrecut împreună cu ei la joacă. Nici o jucărie scumpă, nici o vacanță pretențioasă nu vor putea vreodată înlocui momentele petrecute pe covor sau în parc la joacă.

Pentru noi jocul, în special jocurile de rol, a fost întotdeauna și un ajutor, nu doar distracție. Plușurile ne-au ajutat să învățăm cum stă treaba cu olița, păpușile au făcut mereu primele baie pe cap iar figurinele ne-au servit drept sprijin în exprimarea emoțiilor.

Jocurile de rol nu au vârstă, deși multor adulți (inclusiv mie) le este greu să intre în pielea personajelor. De ce? Pentru că ele scot la iveală lucruri ascunse. În  final vindecă, dar procesul poate fi dureros. Ca orice rană, întâi ustură și doare, apoi trece.

De la trei ani și până acum, jocurile de rol au fost și sunt în topul preferințelor Sofiei. Întâi ne jucăm de-a mama și de-a copilul (ghici cine era copilul? J)) iar apoi am început să inventăm povești și scenarii cu personajele ei preferate din desene. Eu nu mi-am ținut copiii departe de televizor, cred că echilibrul este cheia în dezvoltarea lor armonioasă. De aproape doi ani în casa noastră și-au făcut loc cei trei eroi din serialul Eroii în pijama de la Disney Junior: Bufnița, Pisoi și Șopi. Atunci când se lasă seară, cei trei eroi se îmbracă în pyjama , își activează amuletele animale și pornesc în tot felul de peripeții, rezolvă mistere și învață o mulțime de lecții de viață. Cu siguranță este o animație Disney și pe placul părinților pentru că aduce în prim plan teme precum prietenia, lucrul în echipă,aventuri, mistere, umor și definirea unicității fiecăruia dintre noi. Iar pentru copii, avem vești bune: în fiecare sâmbătă, începând de pe 12 mai, de la ora 9 a.m., pe Disney Junior începe un nou sezon al serialului Eroii în Pijama. Personajele pornesc în aventuri noi, echipați cu alte superi puteri, costume noi și vehicule îmbunătățite. 

 

 

Vă spuneam mai sus că mi-a fost dificil să intru în pielea personajelor ei preferate și să mă las dusă de povestea jocului. Și cred că nu sunt singura, unii dintre noi am avea nevoie de ceva îndrumare în direcția aceasta. Pentru că vremea este frumoasă, vă propun două idei de jocuri pe care să le jucați cu copiii în parc iar la sfârșit vă povestesc și în ce fel ne-au ajutat aceste jocuri pe noi:

 –Un traseu de obstacole. Copilul intră în pielea personajului preferat (în cazul nostru Bufnița) și trebuie să se cațere, să ocolească leagăne, să se dea pe topogan și orice altă provocare vă mai trece prin cap. Indicațiile le veți da dumneavoastră, în rolul personajului negativ –Romeo. Jocul se termină atunci când copilul a dus la bun sfârșit provocările și își recuperează puterea furată de Romeo. Jocul defapt nu se termină niciodată, imaginați-vă ce ar putea face un copil care are din nou super ochi de buuufnita ).

Prinselea readaptat. Pentru acest joc toți eroii implicați vor purta pe spate, prins de hăinuțe, un clește de rufe (asta atunci când venim pregătiți de acasă, dar putem la fel de bine improviza și cu ce avem la îndemână prin parc: o frunză, un șervețel, o agrafă de păr) care reprezintă puterea eroilor noștri. Cel care îi prinde va juca rolul lui Ninja nocturnul și va încerca să le fure puterile. Când Ninja reușește să le strângă pe toate, eroii vor trebui să le recupereze.

 

Ambele jocuri sunt testate de noi la locul de joacă, încă de pe vremea când Sofia avea ceva dificultăți în a-și face prieteni noi. Atunci când un părinte pornește la joacă cu propriul copil, în câteva minute cu siguranță se vor alătura și alți copii, el devenind subtil liantul dintre ei.

Știu că e frumos să ne vedem copiii mari, iar noi să citim un blog pe bancă. Dar mai avem puțin până acolo, până atunci copiii noștri au nevoie de părinți prezenți și implicați. Până la urmă, noi suntem mâinile care îi ridică atunci când cad și brațele care strâng la piept atunci când ceva doare. Iar asta ar trebui să fie așa pentru totdeauna.

 

 

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: