Când facem al doilea copil? Nu când vrea gura lumii, asta e sigur.

Mulți părinți se întreabă probabil dacă și când ar fi momentul să mai aducă pe lume un nou membru în familie. Am văzut în jurul meu multe familii indecise, am primit și răspuns la multe întrebări de când îl avem pe Noah. Toate conversațiile se terminau cu: ”Sper că nu mai faci altul, nu?” . Răspunsul la această întrebare l-aș discuta oricum doar cu soțul meu, mi se pare foarte nepotrivit în orice circumstanță să pui o astfel de întrebare. Niciodată nu poți știi cu adevărat motivele pentru care o familie are doar un copil, doi sau nici unul, așa că decât să atingi corzi sensibile sau să deschizi răni vechi mai bine te abti. Am primitși întrebarea ”Pe când urmatorul copil?” dar mi se pare că se încadrează in aceiași categorie ca și prima.

Revenind la numărătoarea copiilor unei familii, vă las mai jos o listă cu ele mai întâlnite temeri și părerea mea subiectivă vizavi de ele. Știu că uneori ajută să auzi părerea unui străin, chiar dacă decizia finală o vei lua împreună cu partenerul tău.

 Gelozia dintre frați

 Gelozia dintre frați există de când lumea și va exista în continuare. E greu pentru fratele mai mare, care până atunci a fost singurul soare în jurul căruia voi gravitați, să împartă locul cu cineva nou în viață lui. E nevoie de răbdare din partea părinților, de înțelegere și informare. Revin cât de curând cu un articol pe larg despre această situație, important să știți este că se poate.

 Banii

 Sursa de venit poate fi întradevăr o provocare. Deși lucrăm cu aur și pietre prețioase, și noi am avut perioade mai dificile. Cred că una din cele mai dificile perioade a fost chiar atunci când am rămas însărcinată cu Noah, dar asta ne-a ambiționat și mai tare. E adevărat că acum muncim de două ori mai mult, dar avem un scop. Noi am mers pe principiul că indiferent de posibilitatiile noastre financiare dintr-un moment al vieții sau altul, trebuie să le oferim aceleași lucruri ambilor copii. Și multă iubire. Știu că pare greu de înțeles ce urmează să spun, dar la noi asta a funcționat. Oricât de mulți sau puțini bani ai avea, dacă în casă e iubire și liniște, pentru copii e suficient. Anul trecut, de ziua Sofiei, am ”pacalit-o” puțin și i-am spus că din păcate cadoul ei nu a ajuns încă. Știți ce mi-a spus? Nu contează, am avut cea mai minunată zi. Pentru că a fost despre ea, pentru că a fost copleșită de iubire și atenție. Și exemple ca acesta mai am multe.

 Cariera

 Se poate face carieră chiar și atunci când ai copii. Cel mai probabil va trebui să îți cobori standardele sau să te duci către freelancing, dar cu siguranță se poate. Eu am rămas însărcinată cu Sofia în anul II de facultate, iar 6 ani mai târziu pot să spun că sunt mult mai departe decât m-aș fi gândit vreodată că aș putea ajunge cu doi copii. O singură mențiune aș avea. Eu cred că între copii și carieră nu există alegere. Nu cred că e ori una, ori cealaltă. Dar dacă știți că vreți cariere de succes și copii cred că e din capul locului de înțeles că întotdeauna copiii vor trebui să fie prioritari. De putut se poate, doar cu efort mai mare. Dar să fim serios, câte lucruri sunt ușoare pe lumea asta?

 Timpul liber

 Aici am o glumă pe care o tot spun când cineva mă întreabă cum e de când am doi copii. Când ai un singur copil, încă speri la timp liber. Când ai mai mult de unu, această așteptare nu mai există. Așa că ești relaxat în permanență pentru că nu aștepți ca vreodată să mai ai timp doar pentru tine.

Nu vă speriați, nu e chiar așa de rău. Cu resursele necesare și cu ajutor din partea partenerului orice este posibil. Eu cred că am ieșit mult mai mult de când avem doi copii , cumva amândoi am înțeles că e necesar pentru ca eu să îmi păstrez toate mințile. Am învățat să jonglăm mai bine cu timpul de care dispunem, să fim mai eficienți și să ne bucurăm de fiecare clipă în doi.

 Care este diferența ideală de vârstă între frați?

 Dacă mă întrebați pe mine, am să vă spun că 4 ani. Dacă o întrebați pe prietena mea, @zâna scutecel, va spune că 1an și jumătate. E o chestiune atât de subiectivă încât nu există răspuns corect. Eu cred că orice diferență de vârstă ar fi, familia își găsește echilibrul propriu. Așa că nu mai analizați și alegeți momentul atunci când simțiți voi.

 

Disclaimer: acest articol nu este un îndemn la procreere în masă. Fiecare familie are propriile valori, frici, păreri. Eu am explicat doar varianta noastră de adevăr pentru cei care caută o părerea în plus.

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: