Cum a ajuns copilul tău în halul asta? Despre medici care nu își merita halatul.

Poveste reala: O mama își duce copiii la un medic kinetoterapeut, la un spital de stat, pentru o consultație. Aceasta e întrebare care i-a fost adresa:” Dacă tu ești asa slaba, cum a ajuns copilul tău în halul asta?”

Nu vreau sa discut despre kilograme sau despre faptul ca acel medic nu avea nici măcar expertiza necesara pentru a își da cu părere, nici despre faptul ca nu avea nici un fel de istoric medical al celor în cauza. Ce mi se pare deranjant este faptul ca încă mai exista medici care nu dau doi bani pe pacienții mici, cei care contează cel mai mult defapt. De cei mari nici nu mai discut, noi suntem carne de tun.

Imaginați-va cum v-ați fi simțit voi, dacă un străin ar vorbi asa în prezenta voastră? Și ne mai miram ca exista atâția adolescenți care se lupta cu depresia sau cu obezitatea.

Întrebarea adresata astfel nu juta pe nimeni. Naște frustrare și nesiguranță acolo unde ele nu ar trebui sa fie. Creștem copiii cu mentalități deja bolnave când ar trebui sa le dam un start mai bun decât l-am avut noi.

Medicii ar trebui sa înțeleagă ca întâi au de a face cu oameni, și abia apoi cu pacienți. Iar când vorbim despre copii, cred ca ar trebui sa existe un cod deontologic care sa impună o anumita conduita. Ce sa mai, ne gândim în continuare ca halatul alb impune un respect automat.

Nu domnilor, respectul pe care îl căutați se câștigă, nu vine la pachet cu diploma și halatul. Iar noi, pacienții ar trebui sa ridicam capul sus și sa spunem în gura mare când un astfel de medic face asa ceva. Pe teama noastră și pe șantajul emoțional se bazează dânșii atunci când își permit sa se poarte astfel în cabinet.

Voi cum ați fi reacționat? Pun întrebarea în cel mai serios mod cu putință, pentru ca lucrurile trebuie schimbate de undeva.

Disclaimer: știu ca exista medici minunați la noi în tara, încă. Acest articol nu este adresat lor, ci colegilor lor care fac de rușine meseria de medic. Ma înclin în fata medicilor care știu sa rămână oameni și când ușa cabinetului se închide.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: