Cum arată tatăl ideal pentru copilul tău?  

Cred că una din calitățile soțului meu (dintr-o serie foarte lungă, da,da) de care m-am îndrăgostit iremediabil a fost sclipirea pe care o avea în ochi atunci când vorbea despre copii și familie. Cred că atunci când ne alegem omul ăla cu care vrem să împărțim o viață întreagă ar trebui să ne gândim și la asta. Sună feminist, știu. Dar eu cred că dacă e nevoie de doi oamenii că să concepi un copil, e nevoie tot de doi că să îl crești. Haideți să demontăm împreună niște mituri de care unii bărbați se agăță atunci când spun ”asta nu e treabă de tata”.

Eu aduc banii în casă, deci e suficient ceea ce fac.
 
În majoritatea famililor mamele sunt cele care rămân acasă să aibă grijă de copil. Sunt de acord că după 8h de muncă, e destul de greu să vii acasă și să fii pregătit din nou să o iei de la capăt cu copilul. Dar după cei doi ani de creștere pe care statul îl permite unei mame să stea cu copilul, oare nu exact asta face și ea? Merge la job și apoi copilul o ia ”de noua”? De ce ar fi asta mai ușor decât în primii doi ani? N-ar fi. Exact asta facem și noi. Și pentru cei care cred că e mai ușor să ptereci 8h cu un bebeluș decât 8h la muncă, vă rog să îi invitați ca pentru o zi să faceți schimb de roluri. Să vedem câți au curajul. O mamă nu ”sta” acasă cu copilul, o mamă are un job 24/7 pe când domnii lucrează 8-9h/7. Și cunosc multe mame care ar fugi oricând să facă niște taskuri la job, în loc să mai fac încă un biberon.

Pentru că mamă copilului tău a fost întâi soția ta.

Spui că îți iubești soția, dar te interesează prea puțin de nevoile ei. Uiți că amândoi ați ales să fiți părinți, nu doar ea. Știu că bărbații gândesc mai bine analitic așa că îi invit să se gândească la toată treaba asta ca la un contract. Semnezi că vrei să iei parte la profiturile unei  firme, dar nu dorești să contribui cu nimic la ”cheltuieli” sau muncă propriu-zisă. Care partener ți-ar permite asta, înafară de soția ta?

Copilul tău e mai important decât orice orgoliu masculin.

Domnilor, mamele dumneavoastră v-au transmis mai departe o imagine a femeii care nu mai are legătură cu nimic din zilele noastre. Gândiți-vă că acest copil pe care l-ați adus pe lume are nevoie de un tată implicat. Nu am calitatea necesară de a explică aceste lucruri, dar un search pe google pentru articole de specialitate v-ar lămuri imediat. Vă mai spun așa, ați vrea ca fata dumneavoastră să își găsească un soț care să o trateze astfel? Băiatul dumneavoastră ați vrea ca vreodată să se poarte așa cu mama lui? Vreau să cred că nu, vreau să cred că vă doriți ca viitorii adulți pe care îi creșteți acum să aibă modele sănătoase de urmat.

Și încă ceva, pentru doamne de data această. Știu că soții noștri sunt minunați și îi iubim până la stele, dar dacă le permiteți să considere că toate cele de mai sus li se cuvin prin naștere, atunci ar trebui să fiți conștiente că ei niciodată nu vor fi altfel. Soțul meu era unul dintre acei bărbați despre care nimeni n-ar fi crezut că e capabil de schimbare. Dar iubirea face minuni, și credeți-mă pe cuvânt că orice bărbat preferă lângă el o femeie care să îi conteste autoritatea, decât una care să plece capul. Iar dacă există un bărbat pe lumea asta care preferă lângă el o slugă, nu o parteneră, atunci mă scuzați, dar eu nu îl numesc bărbat.

 Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Cum arată tatăl ideal pentru copilul tău?  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: