Cine plăteste nota? El sau ea? 

Astăzi am citit un articol la Inoza (aici) care mi-a cam dat realitatea un pic peste cap. Ina a început un proiect pe blogul ei unde oamenii povestesc cum își gestionează banii, pe ce cheltuie și cât, iar asta recunosc că a fost mereu un subiect de interes pentru mine cea căreia îi dispar banii din portofel fără să știe pe ce s-au dus.

În articolul ăsta despre care vă spuneam a fost vorba, de data aceasta, despre cupluri și despre cum împart banii în casă. Majoritatea au conturi separate iar unii dintre ei împart toate cheltuielile la jumate, unii sunt căsătoriti, alții nu.

Din anumite puncte de vedere, pot să înțeleg. Trăim într-o lumea în care partea asta financiară e foarte importantă, vitală chiar. Și atunci tot mai multe cupluri aleg să nu riște. Sau cel puțin așa văd eu această decizie de a impărti o casă, o viață, idei, sentimente dar nu și bani.

Recunosc insă că nu cred că e ceva ce se potrivește deloc pentru noi, nu m-am gândit niciodată nici eu, nici soțul meu cine suportă cheltuielile sau ce se intamplă dacă ne despărtim. Ce prostii vorbesc eu aici, din secunda în care ne-am cunoscut nu a existat nici un moment în care să luăm așa ceva în calcul sau să luăm măsuri de precauție.

Dar vorbeam cu o prietenă și mă întreba, și ea fiind și mamă de băiat, cum aș reacționa eu dacă băiatul meu ar avea acum o iubită și peste un an alta, și tot el ar fi cel care ar suporta cheltuielile comune (aici intră casă, utilităti, restaurante, vacanțe). N-am stat prea mult pe gânduri, recunosc.

Băiatul meu, dacă vrea să se numească bărbat, va trebui să învețe de la maică-să că treaba asta cu bărbătia nu se recunoaște doar din buletin, ci și din capacitatea ta de a proteja și susține persoane pe care o iubești. Nu mă înțelegeți greșit, cred că există o diferentă în a avea o parteneră și în a avea o femeie intretinută langă tine.

Cred că a fi bărbat inseamnă a îi oferi persoanei iubite liniștea necesară de a se dezvolta și de a crește langă tine. Inseamnă să îi oferi încredere că indiferent ce se intamplă, ești acolo pentru ea. Înseamnă că mai bine stai acasă și gătesti o cină romantică pentru ea, decât să mergi la restaurant și să o lași să scoată cardul sau să își deschidă singură ușa. Inseamnă să o ajuți să facă ce îi place, să o susții și să crezi în ea.

Oricum, cică băietii își iau model de la tată mai mult decât orice teorie ar auzi de la mamă. Iar aici sunt convinsă că e pe drumul cel bun.

Poate că articolul acesta nu este pe gustul tuturor, și nici nu ar trebui să fie. Știu că acum curentul e într-o direcție tot mai modernă și că fiecare persoană își revendică independența, femei și bărbati. Dar eu cred că e doar un curent și că unele valorile arhaice dădeau sens și putere familiei.

Disclaimer: pentru mamele de fete, revin în curând cu articol și despre ele. Nu cred sub nici o formă că trebuie să ne creștem fetele cu idea că ar trebui să aștept de la un bărbat să fie întreținute. E o limită fină acolo.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: