Cum îi ajutăm pe copii sa renunțe la suzetă?

E plin internetul asta de păreri pro și contra suzeta, unele păreri mai documentate sau nu. Ca deobicei, eu va povestesc experienta noastră și apoi voi hotarati cum e mai bine.

Amândoi copiii mei au folosit suzeta. Sofia pana la 1 an și 9 luni iar Noah la 1 an și 5 luni încă o are. Pe mine, pentru ca nu am alăptat, suzeta m-a salvat din multe situații și a salvat multe minți întregi atunci când copiii urlau necontenit.

Nu recomand folosirea ei pe termen lung, medicii recomanda chiar ca după vârsta de 6 luni ea sa nu mai fie folosita. Mi se pare totuși dificil, dar nu imposibil, ca la 6 luni în plina erupție dentara sa începi și acest proces de „dezsuzeteala”. Cu amândoi copiii am început după vârsta de 1 an.

Sunt doua lucruri foarte importante atunci când vreți sa dezobisnuiti copilul de suzeta:
-nu ii spuneți ca este copil mare și acum e rușine. Pana la urma tot noi i-am oferit acea „rușine” iar ei nu poarta nici o vina ca acum s-au obișnuit cu ea.

-nu îl certați și nu încercați peste noapte sa aveți și rezultate. Eu n-am văzut pana acum adult cu suzeta în gura, asa ca răbdare ca pana la urma toate se rezolva.

Momentul cel mai dificil este la somn, acolo deobicei este provocarea cea mai mare. Asa ca eu am început ziua sa fac o magie prin care suzetele dispar. Nu le-am luat niciodată suzeta din gura sau din mână, am așteptat pana când au uitat o printr-un colt și am luat-o.

Ușor, ușor ei singuri au început sa vadă suzeta ca pe ceva… inutil. Știu, pare greu de imaginat dar va spun ca funcționează. Încercați pe cât posibil sa nu ii grăbiți, sa le dați timp și sa nu plecați urechea la gura lumii.

Sofia mi-a spus într-o seara, pe când avea 1 an și 9 luni: „Mami, sunt tetiță male acum, nu mai vleau susi”. Și asta a fost și noaptea. Sunt convinsa ca e foarte posibil sa nu am același noroc de doua ori, dar sunt la fel de convinsa ca dacă urmez aceiași pași lucrurile se vor rezolva.

Aveți răbdare cu cei mici și nu întrați în criza de timp. Copiii simt tot ce simțim și noi. Un părinte relaxat are întotdeauna mai multe șanse de reușită.

Tips&tricks

Încercați sa găsiți suzeta asemănătoare cu cele din imaginea de mai jos. După 6 luni le vor folosi mai mult ca și jucării de dentiție. Se găsesc în Carrefour sau la Bebe Tei și sunt de la Chicco.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: