5 lucruri pe care copiii încă le mai au.

Suntem atât de obișnuiți sa analizam tot ce fac copiii noștri, încât uneori uitam sa apreciem și tot ce au ei mai minunat. Sunt lucruri mici, dar care noua însă ne lipsesc. Și sunt defapt tot ce contează cu adevărat.

 

Nu se tem sa își arate emoțiile.

Pentru noi, un om emotiv este catalogat aproape imediat ca fiind slab. Oamenii profita de cele mai multe ori de latura sensibila a celor din jur. Copiii în schimb nu se tem sa fie naturali, sa simtă și sa trăiască liber. Plâng atunci când simt asta, rad oriunde ar fi dacă ceva e amuzant și reacționează în fie ce situație după primul instinct. Imaginați-vă ce lume frumoasa ar fi dacă toti cei din jur ar fi exact asa cum simt. Ai putea avea încredere în oricine, oricând.

 

Sunt curioși și nu se opresc pana când nu afla tot.

Vin pe lumea asta cu ochi mari și mânuțe întinse. Pentru ei pământul nu are capăt și nimic nu este imposibil. Curiozitatea lor este un izvor întreg de cunoaștere, defapt. Întreabă pana la epuizare, desfac și refac pana când afla mecanismul, risca pana la limita ca mai apoi sa învețe cum funcționează lucrurile și oameni. Cred ca noi toți am fi niște genii dacă nu ne-am opri niciodată din a fi curioși, din a citi, din a ne informa, din a descoperi.

 

Au simțul dreptatii. 

Pentru ei nu exista cale de mijloc. Exista doar corect sau greșit. Sunt niște mici justițiari și nu accepta nimic mai puțin decât varianta de adevăr. Pentru ei lucrurile trebuie sa fie pe o linie dreapta și observ cum ai mei copii înțeleg cu greu uneori de ce cei din jur, adulți sau copii, nu respecta regulile. Mi-am învățat copiii de mici ca un om inteligent întotdeauna folosește cuvintele pentru a se apara sau pentru a îndrepta o nedreptate. E cea mai grea cale, dar și singura prin care putem schimba ceva. Nu răspundem cu rău la rău.

 

Iubesc necondiționat, cu adevarat. 

Iubirea de care ei sunt capabil este pentru mine cea mai mare calitate a lor. Ne iubesc din prima clipa, fără sa ne cunoască sau sa știe ceva despre noi. Ne iubesc indiferent de cum suntem noi, de câte le putem oferim sau nu. Uneori simțim chiar ca ne sufoca cu atâta iubire pentru ca noi am uitat sa fim ca ei.

 

Iartă orice într-o clipire. 

Copiii iartă atâta de repede încât uneori uitam ca și ei se mai supăra. Oricât de tare am greși în fata lor, ei au puterea de a șterge totul cu buretele într-o secunda. La joaca, prieteniile se schimba și se fac la loc imediat, și asta nu pentru ca nu au de ales ci pentru ca ei știu de mici ceva ce noi am pierdut – sa ierte.

 

După ce citiți acest articol mergeți la copilul vostru să îl luați-l în brate și să îi mulțumiți pentru cum este el acum. Și încercați sa le păstrați sufletul curat cât mai mult timp. Au timp o viata întreaga sa fie adulți morocănoși, dar anii ăștia sa fie cât mai curați.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: