Copiii duși cu forța la miting pentru ca s-au primit ordine „de sus”

În urma evenimentelor din acest weekend am trecut prin multe stări. De la furie, la dezgust, la revolta, la compasiune.

Nu vreau deloc sa dezbat motivele pentru care s-a strâns o turma de oameni pe străzile Bucureștiului. Nu contează nici pentru noi, iar pentru ei cu siguranță nu a contat. 90% dintre ei probabil ca habar nu aveau pentru ce se aflau acolo.

Nu mai pot sa vad atâția oameni cu păreri multe și diverse ( unele chiar foarte bune) dar activi doar din spatele tastaturii. Atunci când chiar trebuie sa ajutam la o schimbare, nimeni nu face nimic. A fost o perioada în care și eu am crezut ca schimbare asta înseamnă alți oameni acolo la conducere. Motiv pentru care am și candidat pentru un post de consilier la primăria sectorului 1. Dar mi-am dat seama ca nu de acolo se învârt rotile.

Dovada chiar mitingul de sâmbătă. Oamenii aia de sus sunt 0 pe lângă toată populația tarii. Asa ca schimbarea începe de jos în sus. Cu copiii noștri, cu adolescenții, cu noi. Dacă fiecare din noi, ăștia care ne credem educați, am pleca în fiecare dimineață de acasă cu gândul de a fi schimbare pe care o vrem în lume, lucrurile ar arata foarte diferit. S-a dezbătut mult, pe toate tonurile posibile, despre faptul ca lipsa de educație este problema. Și asa și e, un prost e mult mai ușor de manipulat decât un deștept. Dar nici noi ăștia de ne credem educația nu contribuim cu nimic la nimic. Ne-am urcat pe un piedestal de superioritate și credem ca doar tastând cuvinte inteligente schimbam ceva. Nu schimbam nimic. Doar ca o sa fim din ce în ce mai putini.

Toată șarada din weekend a fost defapt un teatru prost regizat, dar! Totul pana la copii! Sa dai ordine interne ca antrenorii de la federații sa plece la protest în loc de meci, sau sa iei microbuzul cu care o învățătoare dintr-o zona rurala ducea copiii la olimpiada, mi se pare de c****. In primul rand ca e ilegal, dar nici asta nu contează când doamna Nuți sta pe o plaja fierbinte. Copiii ar trebui sa fie în primul rand apolitici. Sa crească și apoi sa hotărască singuri ce și cum aleg. Despre moralitatea situației nici n-are rost sa amintesc.

Și acum revin la ce va spuneam mai sus, dacă fiecare părinte ar fi ieșit sa spună sau s-ar fi împotrivit, ceva cu siguranță se schimba. Nu mai merge sa credem ca „oricum n-ai ce sa schimbi”. Citiți putina istorie și o sa vedeți ca imperii întregi au căzut sau s-au ridicat de la curajul unui singur om.

Nu mai #rezistati la nimic. Ce prostie e asta? Și fiți un model pentru copiii ăștia care vin din urma. Vom fi direct răspunzători pentru tara și lumea pe care o lăsăm pentru ei. Și ei sigur nu vor fi o generație cu capul plecat, cum suntem noi.

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: