Cel mai mare pericol pentru copii în aceasta perioada.

Căldură mare, mon Cher. Dar ca orice lucru bun și mult așteptat, el vine și cu responsabilitate pentru noi părinții. Ca sa putem simplifica lucrurile gândiți-vă asa: dacă iarna ii echipam corespunzător pentru a ii proteja de ger, la fel și vara trebuie sa ii (și sa ne) protejam de razele UV.

Știu că aveți surse multe pentru informații detaliate, de la specialiști, asa ca vreau sa fiu scurta și clara.

 

De ce protejam copiii? Care sunt riscurile? 

 

-cancer de piele

-îmbătrânirea în timp a pielii

-arsuri

-insolație.

 

Dacă pentru ultimele doua exista efecte imediate, pentru primele doua din păcate nu. Asta înseamnă că acțiunile noastre inconștiente de acum pot afecta copilul pe termen lung. Și aici e lupta cea mai grea. Deobicei suntem obișnuiți sa ne protejam copiii la pericolele imediate, vizibile. Și uitam ca defapt cele mai periculoase sunt cele care apar în timp.

 

Ce facem noi pentru a ne proteja copiii, zilnic și la plaja. 

 

-respectam pe cât posibil orele de expunere recomandate (înainte de 11 și după 16). Nu mereu e posibil, as ca va înțeleg dacă va dați ochii peste cap. Dar una e sa existe cazuri excepționale când se întâmplă asta și alta e sa fie ceva recurent.

-nu ieșim din casa vara fără crema de protecție (SPF 50, pentru copii o folosesc pe cea de la La Roche Posaie, imagine mai jos). Nu va imaginați ca ii ung de sus pana jos în crema, ii dau pe fata și mâini, adică zonele cele mai expuse.

-hidratarea e cheia. Am mereu după mine doua sticle mici de apa și o sticla mare de 2l. De cele mai multe ori ne întoarcem cu ele goale, ceea ce e minunat.

-la plaja NU exista copii în funduletul gol înainte de ora 18, deși sunt adorabili. În partea de sus avem tricouri cu protecție UV (câte 3 pentru fiecare, ca să ii pot schimba și sa nu stea uzi) și pălării cu protecție UV, iar în partea de jos chiloței de oricare. Pe toate le găsiți la preturi super accesibile (15-20 lei/tricou în Decathlon).

-ochelarii de soare cu protectie ar fi un plus mare doar ca eu nu am reușit sa ii conving sa ii poarte mai mult de 10 minute, sper ca dumneavoastră sa aveți mai mult noroc.

 

Mituri. 

 

Pe vremea noastră stăteam cu zilele la plaja și nu mai pățeam nimic. 

În primul rand pe vremea noastră nu existau atâtea gauri în stratul de ozon, radiațiile nu erau atât de puternice, alimentația era alta, etc. Asta cu „dar pe vremea mea” nu mai tine. La fel și cei care merg cu copiii alergând prin mașina, și ei spun ca pe vremea lor toți mergeam hai hui și n-am mai pățit nimic. N-am pățit ca am fost norocoși, se murea și atunci în accidente rutiere. Mult mai puțin, e drept. Dar câte mașini circulau pe sosea? Depinde dacă aveai număr par sau impar :)).

 

Uleiul de măsline e mai bun decât crema cu protecție.

Absolut de acord. În bucătărie. La fel cum prăjești ceva în ulei, exact asta faci și pentru pielea ta, de asta se face neagra repejor. E logica de clasa 0.

 

Am găsit Aici o informație tare utila despre fototipul pielii. Dar nu uitați ca oricât de „rezistenta” ar fi pielea ea tot are nevoie de protecție.

Fototipul 0 = albinosi = nu se bronzeaza niciodata
Fototipul 1 = tenul de culoare deschisa, ochii albastri si parul blond sau roscat = se ard cu usurinta si nu se bronzeaza
Fototipul 2 = blonzi cu ochii deschisi la culoare, care se ard intotdeauna si se bronzeaza cu dificultate
Fototipul 3 = sateni cu ochi deschisi la culoare sau caprui care se ard mai greu si se bronzeaza binisor
Fototipul 4 = bruneti cu ochii inchisi la culoare si pielea inchisa care se bronzeaza si nu se ard niciodata.
Fototipul 5 = include rasele intermediare ca si pigmentare (rasa asiatica)
Fototipul 6 = rasa negroida

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: