Cele mai importante 4 reguli de parenting

Ieri am filmat un material cu Ruxandra Luca pentru „Prietenii de la 11” (care va apărea săptămâna viitoare, va țin la curent) despre prea plinul asta de informație despre cum sa ne creștem copiii. Nu ma înțelegeți greșit, exista foarte multa informație bună de care era mare nevoie. Dar pentru un părinte, care nu este specialist, uneori poate fi derutant.

Cunosc mulți părinți cărora le este foarte greu sa trieze informația și care se simt de multe ori vinovați ca nu reușesc sa ofere copilul tot ce scrie în cărți. Și pentru copii e la fel de greu. Astăzi avem niște reguli, mâine mai merge mama la un curs și mai schimba ceva, iar în loc sa existe un echilibru și un traseu clar totul devine un mic haos. Iar asta nu aduce niciodată rezultatele dorite. Și ne întoarcem din nou la niște părinți vinovați ca nu reușesc. Vedeți cercul vicios care se creează? Am trecut și eu prin el, de aia știu cât de greu poate fi. Am avut o lunga perioada în care am renunțat la orice sursa de informare și mi-am pus o întrebare la care va invit și pe dumneavoastră sa răspundeți: „Care sunt cele mai importante lucruri pe care vreau ca al meu copil sa le poarte cu el?”. Asa a apărut și lista de mai jos.

Importanța familiei

Noi credem ca nu ar trebui sa existe pe lumea un loc în care sa te simți mai bine decât în sânul familiei. Asta încercăm sa le insulfam și lor, ca acasă e locul ala magic unde ești mereu iubit, acceptat, înțeles.
Nu știu cât vom mai fi noi pe aici, dar ei doi, Noah și Sofi, vor rămâne împreună. Asa ca îmi doresc sa se iubească, sa se sprijine și sa fie unul pentru  altul.

Să fie buni

Bunătatea e un lucru subapreciat în ziua de azi, și atât de rar. Cred ca un om bun, în adevăratul sens al cuvântului, poate avea uși deschise peste tot. Îmi doresc sa fie empatici, sa ajute atunci când cineva are nevoie, sa împartă din puținul sau prea plinul lor.

Să se respecte pe ei și pe cei din jur

Respectul cred ca este o valoarea pe care o capeți greu și o pierzi ușor. Și nu poți sa pretinzi ca cei din jur sa te respecte pentru cine ești și ce faci dacă tu în primul rand nu te respecți. As vrea sa se poarte cu cei din jur exact asa cum și-ar dori ca cei din jur sa se poare cu ei.
Sa lase mereu loc de buna ziua pe unde merg și sa fie oameni de cuvânt.

Să muncească pentru visul lor

În lumea asta meschina as vrea ca fiecare lucru pe care îl obțin sa fie prin munca lor. Sa lupte pentru ce își doresc și sa creadă ca orice e posibil dacă te dedici 100% visului tău. As vrea sa știe ca e mai bine sa ai mai puțin, dar sa fie al tău, decât sa ai mult dar sa fii dator.

Toate cele de mai sus sunt defapt valori vechi de când lumea, dar pe care le-am uitat în goana asta nebuna după #tehnici moderne. Parenting ul asta e doar o denumire mai pompoasa pentru ca noi sa fim mai atenți și sa nu pierdem esența. Sa citiți printre rânduri în orice carte pe acest subiect sau sa ascultați orice speaker de la conferințe. Veți vedea ca știați deja tot ce se spune.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: