Ce conteaza atunci cand plecam in vacanta cu copiii?

Ne pregătim sa plecam în curând în vacanta și evident ca vom merge împreună cu copiii. Plănuiesc și un city break spre toamna, doar eu cu soțul meu, dar mai vedem pana atunci dacă se aliniază astrele.

Am plecat pana acum de 4 ori cu Sofia și ar fi a doua vacanta cu doi copii. Am învățat în tot acest timp ca pentru a avea o vacanta reușită atât pentru copii cât și pentru noi, adulții, e musai sa ținem cont de câteva lucruri esențiale.

 

Fără asteptari

Luați ce vreți voi în bagaje, dar așteptările lăsați-le acasă. Nu va uitați pe instagram la mamele alea cool care beau o batura cu nume greu de pronunțat în timp ce copiii se joaca cuminți prin apropiere. Va spun eu, bonele nu apar în pozele alea.
Și dacă plecați cu așteptări cât mai scăzute e posibil sa fiți plăcut surprinși.
As mai adaugă sa va anunțați și soțul sa își lase așteptările acasă, asa puteți face cu schimbul și sa prindeți amândoi niște timp liber de făcut ce va place.

 

Alegeți cu grija „colegii” de vacanta

Noua ne place deobicei sa plecam singuri în vacanta. Suntem și asa deconectați total unii de alții în timpul anului, asa ca găsesc absolut minunata aceasta perioada. Dar dacă nu sunteți asa bufnițe de noapte ca și noi, sfatul meu este totuși sa aveți grija cu cine plecați. Dacă plecați cu prieteni fără copii, de exemplu, ar fi bine sa le explicați din timp ca fiecare probabil va avea alt program. Amintiți va de voi înainte de copii, parca nu v-ați fi culcat la 21 în mijlocul vacantei și parca ați fi vrut sa luați un prânz fără zumzet de copil în jur. Eu îmi doresc asta și acum, :)).

Despre mame, soacre și alte rude nu discut. Eu zic mai bine sa nu, dar depinde de fiecare familie în parte. Voi știți cel mai bine dacă după o astfel de vacanta mai rămâne loc de buna ziua după aia.

 

Destinație și activități potrivite vârstei lor

Concedii avem puține și e normal sa ne dorim sa avem un program cât mai variat. Dar atunci când alegeți destinația în care doriți sa mergeți sa aveți grija ca locul sa fie child friendly iar activitățile pe care le plănuiți sa fie și pe placul celor mici. O vizita la Louvre la 4 ani s-ar putea sa se termine și cu nervii tocați și cu banii mâncați. Și nu e vina celor mici ca Monalisa arata ca o doamna supărată, habar n-au ei sa aprecieze la vârsta asta arta. În schimb dacă știți ca aveți copii pasionați de animale sau avioane, poate reușiți sa găsiți un muzeu cu tematica sau sa planificați o vizita la zoo. Sau sa găsiți cea mai buna gelaterie din oraș, cred ca i-ați da pe spate.

Și amintiți-vă ca vacantele cu copiii nu sunt despre câte lucruri am vizitat sau câte tari ați străbătut. Amintirile lor vor fi despre emoția vacantei, despre distracția cu mama și tata. Nu uitați ca în fiecare escapada, și mereu dealtfel, construim amintiri pentru o viata.

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: