Tinerii din ziua de azi..

Eram astăzi cu Sofia pe covor și desenam. Ea scrie ceva pe o hârtie, nu iese cum voia, și ia alta. Pe cea veche în mod normal o făcea ghem și o arunca imediat. Dar acum am văzut ca a împăturit-o și a pus-o într-un caiet.

Sofia, cea faci cu hârtia aceia?
-O recilez!
Eu, cu ochii cât cepele:
-Cum adică?!
-Pentru fiecare hârtie din asta pe care o stric eu, cineva taie un copac. Asa ca o recilez. Vad eu ce fac cu ea. Mai are părți curate încă și când nu va mai avea am sa o decupez și o lipesc pe hainele păpușilor.

Nu știu de unde a „prins” informația asta, recunosc ca noi nu suntem aproape deloc atenți la ce folosim și cât, de aici și mai mare uimirea mea.

Ce voiam eu sa va spun defapt este ca Sofia face parte din „tinerii din ziua de azi”. Și nu e singura, aproape la fiecare prieten de-al ei am auzit câte o chestie din asta wow, la care noi ăștia bătrâni nu ne-am gândit nici când eram mici și mulți dintre noi nu ne gândim nici acum.

După discuția cu Sofia mi-a venit sa îmi ascund capul în pământ, ca struțul. Și suntem unde suntem cu tara asta nu pentru ca „tinerii din ziua de azi” ci pentru ca „bătrânii de ieri”. Eu am spus-o și cu alte ocazii. Schimbarea asta pe care o vrem cu toții nu începe nici acolo sus în scaunele celor care ne conduc și nici în piață cu pancarte în mana. Începe cu fiecare din noi, cu mine și cu tine. Cu felul în care ne creștem copiii și felul în care ii ajutam sa pună în practica ideile lor minunate.

Întâmplător sau nu, chiar înainte sa public acest articol am aflat ca exista o inițiativa foarte faina și gândită special pentru copii: #IulieFaraPlastic

Toate informațiile le găsiți în imaginea de mai jos:

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: