Cum e sa mergi cu copilul la psiholog?

Cum v-am mai povestiți mai demult, eu și Sofia am trecut la un moment dat printr-o perioada extrem de dificila în mare parte din cauza primei educatoare de la grădiniță – am povestit deja pe larg AICI.

Știți ca sunt omul care mereu va recomanda sa mergeți la specialiști ori de câte ori simțiți nevoia. Doar ca e destul de dificil sa ne dam seama când e momentul. E nevoie de ceva asumare ca să admiți ca exista o problema.

Când sa căutați ajutor?

-dacă observați schimbări majore în comportamentul copilului

-dacă simțiți ca pierdeți frâiele din mana și malul pare foarte departe

Ce înseamnă defapt sa mergi la psiholog cu copilul?

Înseamnă să petreci câteva zeci de minute împreuna cu un specialist, în cabinetul sau și sa povestiți. Specialistul interacționează cu copilul dumneavoastră, ii pune diferite întrebări cheie menite sa ii ofere acestuia o imagine de ansamblu a ce se întâmplă defapt cu voi.

Cum a fost experienta pentru noi, concret?

Știți ca mereu v-am spus ca eu cred ca ai noștri copii sunt absolut perfecți, noi suntem cei care ii stricam. Exact asta s-a întâmplat și în cazul nostru, mai mult sau mai puțin. E adevărat ca Sofia a avut o perioada tare grea la grădiniță pana când eu mi-am dat seama ce se întâmplă, dar pana sa ajungem la psiholog împreună am avut ocazia sa „repar” ce a stricat educatoare. Ea era bine, dar eu nu. Toată experienta asta a scos la lumina răni vechi pe care eu le aveam în copilărie, răni pe care am continuat sa le proiectez asupra copilului chiar dacă ea era deja bine. Cred foarte tare ca Sofia a venit pe lume ca să ma vindece pe mine, și pentru asta am sa ii mulțumesc o viata întreaga.

Eu cred ca toți avem defapt răni vechi în noi, dar ne este teama sa dam fata în fata cu ele. Pentru ca la psiholog defapt asta se întâmplă. Omul din fata ta se transforma într-o oglinda a ta, noi suntem cei care ne răspundem singuri la întrebări. Sfatul meu este sa mergeți dacă simțiți ca exista ceva acolo, cât de mic, care va împiedică sufletul sa zâmbească. Știu ca este un efort financiar, dar dacă v-ar durea o măsea sau dacă ar trebui sa va faceți analizele, cu siguranță n-ați ezita. De ce sa avem grija doar de trup? Mintea noastră este la fel de importanta.

Știu că pentru multi dintre dumnevoastră a merge cu copilul la psiholog este încă un subiect tabu, dar sper ca articolul asta sa va convinga macar putin si sa fiti mai atenti la micutii vostri dar mai ales la voi. Daca noi ne-am vindeca copiii ar ramane ingeri.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: