Ce e de făcut când fratii se cearta între ei?

 

Aștept de mult sa scriu articolul asta pentru ca știu cât de mult am citit eu pe acest subiect înainte sa vina Noah si pentru ca și voi m-ați întrebat de multe ori cum se înțeleg ei doi.

Ei bine, acum au mai crescut puțin  și nu cred ca e moment mai bun sa va povestesc despre asta decât din vacanta. Pentru ca acum sunt non stop împreună, uneori și obosiți, iar interacțiunea familiei în vacanta cred ca e defapt „The real face” (dar despre asta zilele viitoare).

Va povesteam mai sus ca am citit mult dar am aplicat doar câteva reguli. E mult spus chiar „reguli”, defapt m-am lăsat ghidata de copii. I-am urmărit, i-am ascultat și am înțeles cum funcționează fiecare din ei.

În primul rand nu intervenim în „certurile” lor. Aproape deloc. Ii despart dacă vad ca Noah încearcă sa muște de supărare (da, suntem la etapa „aia”) sau dacă Sofia încearcă sa îl iubească prea tare. Uneori ea din prea mult drag de el îl ia în brate sa îl urce pe scări sau sa se ridice pe mobila. Nu prea e recomandat, mai ales ca ei sunt încă mici amândoi.

Și asta e alt lucru pe care uneori l-am uitat. Și cred ca nu sunt singura. Când vine un bebeluș proaspăt în familie, toți din jur încearcă sa îl protejeze, ceea ce e o reacție absolut normala. Doar ca uitam ca fratele sau sora mai mare sunt în continuare tot copii. Indiferent de care este diferența de vârstă între ei. Sofia e doar cu 4 ani mai mare decât Noah și tot pare aproape adult când ma uit la el. Dar nu este. E mica și ea, are nevoie de atenția noastră, de timpul nostru cu ea. Doar cu ea.

Asa ca ajung la următorul lucru foarte important. Și eu, și Lucian, din când în când avem câte o zi speciala cu ea. Sau o ora, nu contează. Sunt momentele alea în care pe cel mic îl las cu soțul meu, cu mama sau cu un munte de cuburi în fata și o vad și aud doar pe ea. Am încercat sa fac timpul asta special când dormea el dar nu a funcționat. Copiii ăștia sunt deștepți tare și știu ca defapt nu ii alegi pe ei, ci doar ca atunci se aliniază astrele.

Nu va dați ochii peste cap, același lucru îl facem și cu Noah și sa știți ca înțelege perfect asa mic cum e. Chiar dacă exista diferența asta de vârstă între ei, noi întotdeauna am făcut sau am împărțit totul la doi. De la timp petrecut împreună pana la ultima bucățică de mâncare din farfurie. Întotdeauna am în minte ca poate va veni o zi când pe lume vor rămâne doar ei doi. Și vreau sa fie dragoste și armonie între ei, cum toți părinții cu doi copii își doresc de altfel. Dar cheia e în mâinile noastre, iar relația dintre ei se construiește acum.

Doar sa aveti rabdare. Cu ei si cu dumneavoastra. Nici la noi nu a fost de la inceput totul doar lapte si miere dar usor, usor am revenit pe drumul cel bun. Si ca sa dau cezarului ce e al cezarului, suntem tare norocosi sa o avem pe Sofia care este un copil incredibil de empatic si de iubitor. Ma intreaba (aproape) zilnic cand ii mai fac o sora. Inca nu vreau sa-mi raspund nici eu la intrebarea asta J).

Va las mai jos cateva imagini care poate va conving pe dumneavoastra sa mai faceti un copil:

Această prezentare necesită JavaScript.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Ce e de făcut când fratii se cearta între ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: