3 lucruri gresite pe care inca multi parinti le mai fac.

Cred ca toti dintre noi, fara exceptie, de dorim copii sanatosi. Dar din dorinta asta de a ii proteja uneori ajungem sa ii tinem captivi intr-o bula de cristal care pana la urma, inevitabil, se va sparge. Cu Sofia recunosc ca amandoi, si eu si sotul meu, am fost extrem de protectivi. Si nu cred ca am facut tocmai bine. Noah in schimb, de voie de nevoie, a trebuit sa se adapteze. Si asa am reusit si noi sa ne relaxam si sa ne dam seama ca defapt copiii au un sistem imunitar foarte sanatos (daca avem grija de asta) si ca miturile si fricile bunicilor sunt nejustificate. Ce ati zice sa demontam cateva dintre ele?

Caciulita peste tot, tot anul.

Nu cred sa mai fie nici macar medici care sa recomande purtarea caciulitelor in casa, nici chiar la nou nascuti. Nu vorbim de cazuri exceptionale cand conditiile de viata sunt dificile, ci de situatii normale. Daca locuiti intr-o casa incalzita (temperatura ideala este de …) atunci cu siguranta nu are nevoie. Stiu ca e dificil sa trecem peste multe mituri care ne-au fost spuse si iar spuse dar curentul nu face otita si vantul nu te ia pe sus. Stiu ca e dificil si sa ne dam seama cum sa imbracam alt om, sau pentru mine cel putin asa a fost. Dar am invatat o regula super simpla si care functioneaza perfect in primul an de viata al copilului: un strat in plus fata de ce e comfortabil pentru mine. Daca eu sunt ok în maneca scurta înseamnă că o bluzița e perfecta pentru bebeluș.

Nu scoatem copiii afara pe ploaie sau ninsoare ca răcesc.

Când am fost la ședința cu părinții de la creșa celui mic doamna directoare a spus un lucru minunat. Nu exista vreme nepotrivita, ci doar adulți sau copii îmbrăcați nepotrivit. Asa ca zic sa nu ne mai speriem de fiecare picătură de ploaie sau fulg de zăpadă. Copiii au nevoie sa experimenteze și sa își obișnuiască organismul sa facă fata indiferent de vreme. Imunitatea lor nu este una crescuta doar dacă stau în siguranța celor patru pereți de acasă. Asa ca va invit sa va faceți curaj și sa scoateți copiii afara și când e ploaie și când orice. Singurele momente în care eu evit sa ii scot este atunci când vântul este puternic, în rest avem liber la joaca.

Copiii alergau fericiți dar observați în fundal doamna cu umbrela. Ploaia nu topește, doar bucura😍

Acoperim cărucioarele ca să protejam copiii de soare.

Chiar nu știu în acest caz de ce mai exista încă părinți care sunt sfătuiți astfel. Poate ar fi util sa împrăștiam online măcar aceste reguli de bun simt. În interiorul unui cărucior acoperit se creează un efect de sauna. Încercați dumneavoastră sa mergeți prin soare înveliți într-o paturica. Ați leșin după 20m. Copiii altfel trebuie protejați de soare: respectând orele indicate, folosind umbreluțele cărucioarelor, pălăriute și creme cu protecție UV. Orice altceva pus peste căruț le pune în pericol nu doar sănătate ci chiar și viata.

Voi ce alte mituri mai știți? Haideți sa le spunem în gura mare poate asa vor fi tot mai multe mame care vor alege corect.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: