Peste 700km în doua zile. Cu doi copii.

În weekend ul ce tocmai a trecut am făcut o mica escapada la munte. Sau cel puțin asta aveam noi în plan când am plecat de acasă cu copiii și bunicii. Pana la urma s-a dovedit ca am făcut un tur de forță – peste 700km în doua zile.

 

Dar nu regret absolut deloc, deși a fost și obositor pe alocuri. Dacă plănuiți sa fugiți dintre betoanele orașului în curând, va las mai jos toate detaliile excursiei noastre.

 

Unde am fost?

Am plecat sper Brașov, cu gândul de a petrece o zi în oraș și duminica sa mergem cu copiii la Râșnov, la Dino Park. Se pare ca astrele nu s-au aliniat, deși parca a fost ceva eclipsa de luna, vremea a fost urâțica duminica asa ca am renunțat sa mai mergem la Dino Parc și excursia noastră a devenit asa: București-Brașov-Transfăgărășan-Curtea de Argeș-București.

 

În Brașov am fost cazați Aici, am făcut rezervarea pe Booking cu o zi înainte și asta a fost. Casa a fost foarte frumoasa, singurul minus pe care l-a avut a fost ca este puțin departe de centru (dar noi aveam în plan Râșnov, asa ca a fost o alegere ok). Ne-ar fi plăcut și mai multa verdeață în curte, dar asta este deja moft. 😂

 

Pe unde am mâncat?

Sâmbăta am ajuns aproape de prânz în Brașov, asa ca am mers în centru și am mancat din „Cămara bunicului”. E un restaurant tare frumos și foarte child friendly. Este „ascuns” pe o străduță laterala, în fata unui anticariat, iar în geamul de deasupra lui creșteau flori într-o pereche de ghete. Și nu-i doar faina locația ci și mâncarea foarte bună, cu preturi decente, știți doar ca va fac recomandari accesibile.

„Cămară Bunicului” și distracția piticilor.

Seara am făcut un grătar în gradina iar duminica am mâncat în Curtea de Argeș, n-am reținut numele locației dar nici nu era cazul. De mult n-am mai văzut localuri în care sa vândă pizza Dr Oetcker, congelata. Am cerut tagliatele în sos alb cu pui și am primit pene în ciorba de smântână. Explicația ospătăriței când am refuzat comanda a fost ca nu mai aveau tagliatele și ca penele tot paste sunt. Asta cu siguranță a fost o replica memorabila.

 

Cea mai frumoasa parte însă a fost drumul prin Transfăgărășan. Cred ca e un traseu pe care oricine ar trebui sa îl facă cel puțin odată în viata. Și mai cred ca este mult prea puțin promovat, ca multe altele de la noi defapt. Am încercat sa fac câteva poze, dar nici una nu surprindea exact frumusețea pe care o vedeam eu. Asa ca orice camera sau telefon ați avea, sa știți ca aerul de acolo și imaginea locului doar voi o puteți surprinde cu adevărat.

Ai mei. 

Știu mulți romani care dau bani grei sa vadă pietre din Italia, de exemplu, dar n-au pus piciorul pe plai romanesc. Ma includ și pe mine în categoria asta, dar mi-am propus ca vara asta sa mai facem cel puțin o excursie prin tara. Îmi doresc sa vad Moldova, dar nu neapărat orașele (deși Iașul e clar pe lista) cât mai degrabă obiectivele mai puțin renumite. Dacă aveți recomandari, le aștept cu drag.

 

Ne simțim asa curajoși pentru ca și copiii se descurca grozav la drum (revin cu articol, știu ca am promis), mi-e ciuda doar ca n-am fost asa de curajoasa și când era Sofi mica. Știu ca probabil ei nu vor tine minte precis ce au văzut, dar amintirile în familie rămân. Și tot acolo am obținut și poza care ne reprezinta PER-FECT.

Noi.

Sper ca v-am făcut pofta de drum, mai rămâne doar sa va faceți bagajele și sa va urcați în mașină.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: