Întrebările medicale nu se pun pe Facebook, ci la medic.

Si nu e vina mamelor. E vina noastră, a tuturor. Sau cel puțin asa vad eu lucrurile. Cred ca zilnic vad pe grupurile de mame astfel de întrebări.

Nu judec pe nimeni, doar cred ca un semnal de alarma ar fi necesar. Nu ajuta pe nimeni aceste întrebări. Pe mama nu o ajuta pentru ca poate primii informații greșite iar pe cei care vad postarea, la fel. De multe ori m-am gândit ca asa cum citesc eu fără sa intervin, tot asa poate sunt și alte femei. Doar ca multe dintre ele pot lua de-a gata tot ce scrie acolo. Și o statistica pentru câte cazuri au fost dupa ce ne tratam acasă, după ureche, n-am găsit dar sigur ar fi îngrijorătoare.

Nu zic ca sunt neapărat sfaturi greșite, dar sunt cu siguranță niște răspunsuri pe care și mamele le au de la medici care au oferit consultații particulare. Fiecare copil, fiecare om defapt, este unic și diferit. Un tratament care funcționează la copilul meu pentru copilul dumneavoastră ar putea fi inutil sau mai rău.

Am văzut întrebări de la cele mai generale, cum ar fi virozele copiilor și pana la rupturi uterine și sângerări în sarcina. Nu înțeleg cum în loc sa pui mana pe telefon și sa suni măcar la Peditel sau sa dai fuga la urgente, îți vine mai ușor sa pui un mesaj pe Facebook. Și nu, nu sunt doar mame care n-au acces la aceste servici. Și dacă ai acces la Facebook din vârful patului, sigur ai cum sa mergi și pana la medic.

Și ca să nu fac doar tam-tam fara soluție, va propun doua chiar. Administratorii grupurilor sa nu mai permită astfel de întrebări și dacă totuși vor mai fi atunci noi, cele care citim, sa răspundem doar pentru a îndruma către medic. Sigur din 10k de mame se găsește măcar una care sa locuiască în apropiere. Putem face recomandari directe, uite mergi la doctorul Y cu trimitere de la medicul de familie X. Se poate, banii sau timpul nu sunt o scuza.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: