Tu ce ii lași copilului tău?

Viata cu o puștoaică de aproape 6 ani poate fi o adevărată provocare. Nu știu unde se grăbesc copiii ăștia, parca au urcat în acceleratul de „vreau sa fiu mare” și au prins o viteza uluitoare.

Toată ziua povestim despre viata și lume. Întrebări asa filozofice și adânci nu cred ca și-a pus nici sărmanul Freud, și doar el e cunoscut pentru asta. Bine, exagerez, nu toată ziua. Când nu avem întrebări existențiale, dezbatem caca de câine nestrans de pe strada.

„-Mama, dar chiar nu pot sa înțeleg, de ce nu strâng oamenii după cățeii lor?”

Dacă as ști răspunsul, mare om as fi. Și asta e un alt lucru fascinant la ăștia mici care nu mai sunt chiar mici. Au un simt al dreptatii istovitor, uneori. De ce e corect asa și nu în alt fel? De ce Y vorbește urat? De ce cutare m-a împins? De ce mama lui nu spune nimic?

Din același motiv pentru care și ăștia de ne conduc sunt de capul lor. Pentru ca e mai ușor sa taci decât sa spui ceva. Pentru ca dacă ala sin stânga mea nu face nimic, eu de ce sa fac? Pentru ca e mai simplu sa arăți cu degetul decât sa fii tu un exemplu. Eu cred foarte mult în generația asta care acum prinde aripi, în ăștia mici care stau acum in casele noastre și pe care ii creștem cu foc și dragoste.

Ei vor schimba lumea și vor face lucruri mari, dar ce lume le lăsăm? Tinerii din ziua de azi sunt minunați, mai au puțin pana când vor lua tara asta de coada și vor scutura uscaturile, dar asta nu înseamnă că avem dreptul sa le lasam toată povara pe umeri. Asta în cazul în care vom mai avea ce sa le lăsăm.

Știți, noi tot citim cărți și bloguri, creștem ca la carte și facem plinul cu iubire, dar? Atât? Nu e suficient doar atât, nu mai e de mult. Și sa va spun ceva. Noi ăștia mici și nevăzuți suntem de 10x mai mulți decât aia de acolo de sus din lumina reflectoarelor. Dar știți de ce sunt ei mai puternici ca noi? Pentru ca sunt uniți in ale distrugerii, în ale hoției fără limite, în urmărirea interesului propriu cu prețul cadavrelor.

Istoria ne-a învățat ca nu-i nevoie decât sa vrem, ca destui suntem. Și ce-ar fi sa vrei și tu, și eu, și el, și voi, și toți acum?

Nu trebuie sa faceți prea multe. Doar de o semnătura e nevoie, deocamdată. Una pusa cu simt de responsabilitate. Eu nu v-am invitat niciodată sa ieșiți în strada, pentru ca nu cred în asta. Dar atunci când cineva are un plan concret, care poate schimba ceva cu adevărat, cred ca toți ar trebui sa punem umăr de la umăr.

Inițiativa propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conținut: ‘Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.’

Săptămâna trecută au ieșit actorii în strada, iar săptămâna aceasta iese online-ul. Bloggerii vor fi toată săptămâna începând cu ora 17 la fântânile de la Universitate, în Bucuresti, sper sa ajung și eu, pentru a strânge semnături. Caravana este în toată țara, puteți vedea lista și programul pentru orașul dumneavoastră AICI.

Exista județe unde aproape ca s-au strâns toate semnăturile, dar încă e nevoie de mobilizare, de un șut în fund. Pentru ca asta au ei, și noi nu. Sunt uniți. În rest n-au altceva. Nici limba română, dragoste de tara nici nu se pune problema. Va las mai jos comunicatul oficial al echipei de voluntari care strânge nu doar semnături, ci și oameni.

„*DE CE E IMPORTANT SĂ STRÂNGEM CÂT MAI MULTE SEMNĂTURI – peste minim de 500K ?* e nevoie de mai multe semnături decât impune legea pentru a ne asigura ca primarii nu ne vor face probleme, anulând o parte din ele
* cu cat sunt mai multe semnături, cu atat inițiativa va avea mai multa forta in parlament
* Daca 1 mil de oameni cer farapenali, o sa fie greu pentru parlamentari sa refuze

Fiecare semnătură contează!

Ajută și tu:
1. Printează lista județului tău de pe www.farapenali.ro
2. Semnează cu prietenii, familia și colegii
3.Adu lista la centrul de colectare din orașul tău https://farapenali.ro/centre-de-colectare sau la voluntarii #farapenali https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1sWOw7YH8vypWBf2VdxUm1n3OI3tMikGm&shorturl=1&ll=45.676729978267076%2C24.322447972282816&z=6
SAU trimite un e-mail la farapenali@gmail.com sau un SMS la 0725.500.877 cu numele și prenumele tău, numărul de telefon și adresa din România la care vrei să vină curierul.  Transportul este GRATUIT. În 24 de ore semnăturile vor ajunge la noi.

Fiecare semnătură contează! Județele care au mare nevoie de tine sunt:
Alba
Argeș
Bacău
Dolj
Ilfov
Galați
Hunedoara
Neamț
Maramureș
Mureș
Prahova
Suceava
Tulcea
Vaslui”

Toate info le găsiți și pe site www.farapenali.ro

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: