Lista de instrucțiuni pentru un nou născut.

Magia se întâmplă, în pântecul tău simt cum prinde viata un alt om și speri și visezi cu ochii deschiși la viata perfecta care vă așteaptă. Dar realitatea bate mereu filmul, iar tu te trezești cu un om nou-nouț în brate și fără lista de instrucțiuni.

De ce? Pentru ca tu știi totul deja. Sau mai bine spus, el știe. Copilul proaspăt despre care toată lumea îți spune ca e mic și neajutorat vine cu tot ce ai tu nevoie ca să fii o mama imperfect de perfectă.

Nașterea nu e magie, inainte e durere și suferința, ca orice lucru pe lumea asta. Dar odată ce îl iei în brate trece tot, uiți tot.

Alăptarea nu e drum lin, e mai degrabă un montagne-russe din care doar cei norocoși ajung la sfârșit cu mințile întregi. Dar daca apuci sa ajungi acolo trece tot, uiți tot.

Primul pas e un moment mult așteptat, dar după lungi plimbări cu ace în spate și căzături și lacrimi șterse. Dar cand vine spre tine cu pași stângaci și apăsați trece tot, uiți tot.

Primul cuvânt e chiar magie. Acolo tremuri de fericire și vocea lui cristalina îți cântă în suflet. Dar ce urmează e drum greu, multe de ce-uri, multe nu vreau-uri, multe negocieri și explicații. Dar cand glumiți și spune prima perla trece tot, uiți tot.

Și de aici știți deja cum merge treaba. Când crezi ca ai ajuns pe culmea cea mai înaltă, la orizont apare alta. Și mai înaltă, cu drumuri neumblate. Dar harta e în ochii copilului și în inima ta. Nu-i munte ce n-a fost cucerit, nu-i copil ce n-a putut fi îmblânzit cu iubire. Pentru ca da, orice problema de copil are răspunsul în dragoste de mamă.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: