De ce nu vorbesc bărbații?

Cred că li se trage de la Adam. Nu degeaba a făcut Dumnezeu și femeia, era prea liniște pe pământ. Nu credeți?

Lăsând gluma la o parte, deși nu-s 100% sigura că asta e, cred că secretul pentru o relație fericită e să nu ai așteptări venite din Titanic sau orice alt film siropos. Fiecare relație e diferită, și între iubiți, dar și între oameni în general.

Dacă eu nu mă aștept ca tu să fii într-un anumit fel e foarte posibil să fiu plăcut surprinsă, sau nu. Dar în orice caz nu te voi putea schimba după imaginația mea. S-ar putea să îmi placă mai mult de tine așa cum ești decât dacă aș proiecta în permanență o imagine care nu te reprezintă.

Știți, m-am dus la tata într-o zi, hotărâtă sa ii spun tot ce am pe suflet și să mă descarc. El mi-a zis așa :

„-Așa sunt eu. Și dacă vorbim acum ce se schimbă?”

Și avea dreptate, el așa e. Nu doar cu mine, cu toți din jur. E adevărat și că eu aș fi sperat la un tratament preferențial pentru ca sunt fică-sa, dar aia e. Și l-am înțeles și l-am iertat.

Bărbații în general fug de discuții despre sentimente iar femeile în general fug de bărbați plângăcioși și sentimentali. Să recunoaștem, mai toate cred ca am trecut prin etapa în care un băiețaș „rău” era mult mai atractiv decât unul care tremura cu trandafirul la scara blocului.

Și apoi ajungem fete mari și ne plângem că băieții buni nu mai există. Păi nu noi i-am gonit? Acum să nu înțelegeți că bărbații sunt așa, niște flori plăpânde și neînțelese, dar cred că nu-i toată vina doar la ei. Iar dacă vă așteptați sa găsiți aici pe blog o feministă convinsă, ați greșit click-ul. Eu cred că acolo unde sunt doi, vina e împărțită.

Dar dacă vrem să avem noi viața mai ușoară, cred că ar fi util să renunțăm la așteptări. Să vorbim cu bărbații din viata noastra ca de la om la om, nu să așteptăm tratament preferențial doar pentru că suntem femei. E loc să cerem asta în alte situații, nu când vrem să producem schimbări.

Nu vă gândiți că eu îmi ascult sfatul, e mai mult un mesaj pentru mine în viitor.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: