Tu știi cine îți privește copilul?

 

Când am pornit acest blog el se numea Mamă de Prințesă iar Sofia era Prințesa și atât. Nu voiam nici măcar numele să i-l fac public, de poze nici nu se punea problema.

 

Dar am intrat în vraja internetului și am căzut pradă tentației. Întâi numele, apoi o poză, apoi mai multe. Noi, toate mamele și tații deopotriva, ca să nu se simtă excluși, suntem foarte mândri de copiii noștri. Am vrea să urlăm în gura mare iubirea noastră pentru ei, să împărtășim cu prieteni virtuali toate momentele de bucurie, de amuzament. Ne bucuram când vedem că primesc multe like-uri, se umflă pieptul de mândrie.

 

Sunt foarte putini aceia care reușesc să se abțină și îi admir astăzi mai mult ca niciodată. De ce tocmai azi? Pentru că am deschis dimineața Facebook-ul și am citit acest comentariu de la acest… om.

 

 

Poate, prin absurd, a fost doar un comentariu nevinovat dar extrem de nepotrivit. Poate. Dar dacă exista și 1% șansă să nu fie așa, eu nu cred că as putea trai cu asta. Cu gândul că cineva mi-ar putea privi copiii „așa” chiar și prin ecranul unui telefon. În alte țări există liste online cu pedofilii cunoscuți pentru ca oamenii să se poată feri. Noi nu avem asa ceva, liste adică, dar ei cu siguranță există. Iar internetul doar le-a făcut boala mai ușoară.

 

 

Nu vreau să le dedic prea multe rânduri, aș vrea să trăiesc într-o bula unde astfel de oameni să nu existe. Dar nu pot, pentru că sunt părinte iar responsabilitatea față de copiii mei este mai mare decât orice nevoie a mea de a defila cu ei pe interneturi.

 

Nu vă spun ce să faceți, vă rog doar să aveți grijă. Să luați decizii conștienți că niciodată nu veți putea ști cine și în ce fel vă privește copiii. Cum și în ce scop sunt folosite imaginile cu ei. Și niciodată, dar niciodată, nu postați poze cu copiii altora.

 

Eu începând de astăzi nu voi mai posta imagini cu ei pana când nu vor fi suficient de mari să hotărască singuri. E o decizie dificilă pentru un Blogger dar foarte asumată. Și cam asta se întâmplă când pleci cu niște principii și te schimbi după val. Dar omul din greșeli învață.

 

Și mi-aș dori să învățați și dumneavoastră din greșeala mea. De acea mi-am propus ca acest articol să fie primul dintr-o micro campanie de conștientizare pentru care voi avea nevoie și de ajutorul dumneavoastră. Vă rog să îmi trimiteți un mesaj privat sau un email la tomescuamina@yahoo.com în care să îmi spuneți de ce credeți (sau nu) că expunerea copiilor în mediul online poate fi periculoasa?

 

Și nu uitati: what goes online, stays online… forever.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “Tu știi cine îți privește copilul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: