Există iubire după X ani de căsnicie? #LIFESTORY 3

 

Săptămana trecută a fost bunica în vizită la noi. Mi-e dragă tare, e cochetă și frumoasă foc. Îmi doresc să moștenesc măcar pe jumătate tenul ei ca de bebeluș. Dar cel mai tare iubesc la ea felul în care își iubește nepoatele și strănepotii. Se lăuda mereu sus și tare că și-a iubit copiii dar mai mult îi iubește pe nepoți. Și despre felul în care mama și mătusa mea o iubesc și o respectă trebuie să fac un articol separat, e acolo o lecție de viață ce noi ăstia tineri ar trebui să o invătăm mai degrabă acum decât mai târziu.

Străbate de multe ori pe an kilometri întregi doar pentru o zi sau poate două. Doar ca să ne mai vadă puțin și să mai pupe incă o dată mânuțele de copii. Și știu precis că mereu, fără excepție, dă pe toată lumea la o parte și mă pupă de trei ori, niciodată mai puțin, pe obraji și pe frunte.

Dar astăzi despre drumurile ei cu trenul vreau să vă povestesc. Stăteam în bucătărie cu ea și ne povestea că în cușeta cu care a venit a avut colegi doi porumbei indrăgostiti, intrați bine în varstă a treia.

 

Încerc să o citez pe ea, cât de bine pot, deși ar fi trebui să fiți acolo ca să înțelegeți pe deplin:

 

“ -Și dacă nu-i pupa mâinile ăleia, pfiuuu. S-or fi iubit, nu zic nu, dar eu dacă n-am avut parte de așa ceva mi-e greu să înțeleg. Dar recunosc, am fost invidioasă puțin mai mult. “

 

Și mult adevăr a grăit bunica. Zilnic aud sau văd în jurul meu cupluri criticate. L-a luat pentru bani, a luat-o pentru frumusețe că proastă-i destul, ăla face toată treabă și ea mănancă banii, el e plecat într-UNA cu băietii și ea spăla chiloții, se preface bine și seară e în pat cu alta, se poartă așa doar de ochii lumii, ăstia care pun poze pe Facebook defapt se bat toată ziua și tot așa cât ține gura lumii.

Nu zic, toate sunt adevărate dacă stai să le cauți, dar există și oameni care se iubesc mai presus de orice înțelegere. Care simt la fel fără să fie nevoie de cuvinte. Și acum am să vorbesc strict despre mine, știți cum e, ce e în casa altora doar ei știu.

Lucian, soțul meu, este cu 13 ani mai mare decât mine. Ne-am cunoscut când eu aveam 20 de ani și cred că ne-am iubit dinainte să ne cunoaștem. Suntem ca două piese de puzzle care au așteptat până când și-au întâlnit conturul perfect. Și cei mai mari sceptici și-au retras vorbele după ce ne-au cunoscut.

Doar că știți care e treaba asta cu dragostea adevărată despre care tot se vorbește dar puțini cunosc? Că n-ai nevoie să convingi pe nimeni, n-ai nevoie de aprobarea nimănui, decât a Celui de sus. Și puțini oameni sunt așa ca bunica mea, capabili să recunoască că nu înțeleg pentru că n-au trăit, că privesc cu jind și și-ar dori. E nevoie cred că de multă înțelepciune și experiență de viață ca să poți să îți recunoști în primul rând ție asta.

Ce se intamplă când ușa s-a închis doar ei doi știu. Eu cred că aș putea linistită să scriu un roman de dragoste dar … n-aș putea. Pentru că sunt lucruri așa de frumoase pentru noi dar care odată spuse ar părea nimicuri în ochii altuia. Și de asta cred că iubirea e despre doi și nu despre a convinge pe cineva.

Nu vă mulțumiți niciodată cu mai puțin decât totul. Iubirea nu trece după 3 ani, iubirea nu se plictisește, iubirea nu fuge, nu obosește, iubirea este și atât. Iubirea te schimbă în feluri pe care nu le-ai putea crede, iubirea te transformă în mii și mii de feluri, te bucură și te ține strâns. Și orice altceva nu este iubire, este doar o formă de obisnuintă impletită cu amintirea începuturilor.  Și nu exista iubire adevărată, exista iubire și atât.

 

Nu vă mulțumiți niciodată cu mai puțin. Viață e scurtă și nimeni n-ar trebui să stea într-o cusetă de tren și să-și dorească ceva ce nu mai poate avea.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Există iubire după X ani de căsnicie? #LIFESTORY 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: