Despre gay, referendum și familie.

Acum o săptămână mergeam cu prietena mea, Ana Maria Ivan, spre un eveniment și ma „certa” ca nu am scris nimic despre asta.

Despre referendum

Sa va spun în primul rand de ce n-am făcut-o pana acum și de ce mi-am schimbat părerea. În primul rand pentru ca eu cred ca fiecare referendum din asta e praf în ochi pentru mase, jocurile și cărțile au fost făcute de mult. Treaba asta cu noi schimbam lumea, mergem și dam jos guverne și schimbam legi e 0 barat dacă tu ajungi acasă și îți cifulesti copilul ca n-a adormit încă sau dacă la serviciu nu știi cum sa faci sa ii furi tu primul colegului idea aia mișto despre care ți-a povestit la cafea.

Avem mult de lucrat întâi la noi, ca oameni. Tara asta nu-i decât o bucata de pământ, e asa cum e din cauza oamenilor ce o populează, nu neapărat din cauza celor care o „conduc”. Ascultați ce va spun, nici un rege, dictator, președinte sau guvern n-ar putea să-și facă de cap fără popor, fără prostime.

Acestea fiind spuse, articolul de azi este doar umila mea contribuție împotriva acestei spălări pe creier denumita, frumos, referendum.

Despre gay.

Asa cum e treaba mea și doar a mea ce fac în dormitor, asa cum nu ma duc pe strada sa tip cum și în ce fel, asa am pretenția și de la semenii mei gay. Nu mai pot sa aud atâtea planesete și supărare, nu mai pot sa aud atâtea dezbateri despre ce e normal și ce nu. Nu e normal sa fii gay. Punct. Ca asa te-ai născut, ca asa ai ales sau ca asa ești și atât e perfect ok și ce spun eu aici n-are legătură cu homofobia, sa ne înțelegem. Nu mai săriți în sus de fiecare data când cineva spune asta. Pentru ca problema supărării nu e la noi. Nu noi suntem supărați ca sunteți gay, lesbi sau orice. Cum definim normalul? În primul rand anatomic, dacă a fi gay era normalul, tot asa simplu ar fi fost și sistemul reproductiv. Ca dacă majoritatea am fi gay, în maxim 100 de ani n-am mai fi deloc.

Poți sa fii cum vrei tu, ce vrei tu. Dar trebuie sa te iubești tu pe tine, în primul rând. Eu mănânc gheață, de exemplu. Pe soacră-mea o disperă, oamenii se uita ciudat, dar nu ma doare nici în cot. Au râs copiii de mine toți anii de școală ca am gatul prea lung. Ei, și? Sunt superba oricum. Ești gay? Iubește-te tu pe tine întâi.

Despre familie.

Familia tradițională. Ce înseamnă asta defapt? Ca exista și familie moderna? Termenul în sine e atât de manipulator încât mi-e extrem de greu și să-l rostesc. Terminați cu prostiile. Familia e tot ce ai mai drag pe lumea asta. E mama și tata, bunicul și bunica, unchi și mătuși. E cel mai de preț dar de la Dumnezeu și singurul lucru care contează cu adevărat când pui capul pe perna seara. Și va mai spun ceva, ceva ce poate e mai greu de digerat pentru unii. Aici în Românica, suntem popor creștin. Și dacă tot se fac atâtea campanii despre păstrarea valorilor, culturii și tradiției, sa știți ca aceasta credință în Dumnezeu a românului e una din cele mai puternice rădăcini pe care le avem.

Și credința nu înseamnă BOR, nici catedrale, nici politică. Credința e în ochii copiilor noștri, în apa și pâinea pe care le avem pe masă, în călugărul din vârf de munte, în tot ce vedem și simtim.

Noi nu boicotam nimic weekendul asta, noi mergem sa votam. Asa cum am votat de fiecare data, la toate alegerile care au fost de când am 18 ani. Pentru ca indiferent ce opinie ai, trebuie sa mergi sa votezi. Nu sa stai acasă.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: