Cum îți alegi medicul cu care naști?

Cred că după ce am aflat că sunt însărcinată, aceasta a fost prima mea grijă. Știu că există femei care au un medic încă dinainte de a rămâne însărcinate, dar nu a fost și cazul meu.

Am început să dau telefoane, să îmi întreb prietenele, să caut păreri pe internet că doar Google-ul e cel mai bun prieten al unei femei gravide. Dar nu primeam decât niște nume și impresii persoanele, subiective, așa cum e și normal. Atunci am făcut un pas în spate și m-am gandit:

Ce caut defapt la medicul care îmi va aduce copilul pe lume?

În mânile lui va sta viața mea și a copilului. Așa că în primul rând mi-aș dori să fie un PROFESIONIST. Prin asta eu nu înțeleg doar să fie un bun medic, ci și să aibă o etică a muncii bine definită. Să aibă proceduri și soluții pentru orice problemă poate apărea, dar să nu se abată de la jurământul ăla pe care l-au facut în funcție de cât de gol sau plin e plicul. Bine ar fi să nu existe. Plicul, că medici mi-aș dori să avem mai mulți în țară decât peste hotare.

Dar printre cei rămași am cautat nu doar medici cu rate de succes uriașe la paciente sănătoase, ci mai degrabă medici care au avut de a face cu nașteri dificile, situații neprevazute. E foarte important chiar dacă sunteți sănătoase tun. Știu, mie niciodată nu o să mi se întâmple X situație, dar dacă?

Un alt criteriu important este să fie OM înainte de toate. Știu că pacienți sunt mulți, timpul și condițiile din spitale (mai ales la cele de stat) sunt limitate, dar mi-aș dori să nu fie doar un halat alb plin de informație medicală și atât. Să fie conștient că deși eu pentru el sunt pacientul cu numărul 3560, pentru mine experiența maternității e cel mult numărată pe degete.

Și tocmai pentru că experiența asta e unică, am căutat mereu oameni cu ENERGIE BUNĂ. Să intru cu drag în cabinet, să ma bucur de momentele petrecute acolo și să știu că în momentul nașterii primul om care îmi atinge copilul emană energie pozitivă. Știu că acest ultim criteriu este extrem de subiectiv, dar pentru mine a contat mult ca oamenii care mi-au adus copiii pe lume să fi bifat toate cele de mai sus.

Pe Sofia a adus-o pe lume doamna doctor Anca Stângă, care acum aduce bebeluși pe lume în altă țară. A plecat când eram gravidă cu Noah în 5 luni, mi-a spus de la început că e foarte posibil să plece înainte să nasc dar eu n-am vrut să accept. Am tot sperat că poate printr-o minune va mai rămâne câteva luni. N-a fost să fie și eram convinsă că nu voi mai găsi un om ca ea. Întâmplarea a făcut însă ca la scurt timp și după multe vizite pe la diverși medici cu renume, să nimeresc în cabinetul doamnei doctor Alina Jugănaru. Și ce credeți? Se cunoșteau din facultate, ele două. Și în afara faptului că una era brunetă și alta blonda, sunt ca doua picături de apă.

E foarte important să alegeți medicul potrivit pentru voi. În primul rând pentru că trebuie să ai încredere oarbă în capacitățile sale și mai apoi pentru că e parte din cea mai frumoasă perioadă.

Voi cum v-ați ales medicul?

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

%d blogeri au apreciat: