Tehnologia în lumea copiilor

Deși sunt om născut după 90, am deja amintiri cu lucruri care acum probabil că stau într-un muzeu de „așa a fost odată”. Nu știu dacă e de bine, sau doar e semn că sunt adult cu acte în regulă, cert e că îmi amintesc cu drag de tehnologia acelei perioade.

Tată a adus primul calculator când aveam 5 ani, cred. Era o cutie compactă, cam cum sunt televizoarele cu tub și o tastatură greoaie care a venit la pachet cu un mouse la fel de greoi. Nu știam să fac mare lucru pe el, defapt cred că ce știam eu era cam tot ce făcea el, puteam liniștită să colorez o carte întreagă până când se aprindea și dacă vreau să găsesc un rol educativ și aici atunci o lecție de rabadare a fost cu siguranță. Știam să deschid niște notițe și să mă minunez cum atunci când apăsam un buton pe tastatură apărea pe ecran un semn.

Apoi am trecut la nivelul următor, am primit un cd cu Crayola și invătasem să colorez doar cu un click de șoarece. Ceva ani mai târziu pot să spun că tehnologia e una din pasiunile mele, drept dovadă acest blog pe care citiți și care este construit de la 0 de subsemnată. Îmi plăcea să cred că sunt în pas cu tot ce e nou, dar când cei de la Danonino mi-au povestit despre noul lor concept educativ  VR m-am uitat ca mâța în calendar.

Nu vreau să vă țin într-un con de umbră, așa că vă spun definiția Wikipedia a ceea ce inseamnă defapt Realitate Virtuală Augumentată:

“Realitate augmentată (AR) este un live,un direct sau indirect, de vedere fizică, în lumea reală de mediu, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Acesta este legat de un concept mai general numit realitate mediată, în care o vedere a realitătii este modificată (eventual, chiar sau diminuată, mai degrabă decât augmentată) de către un calculator. “

 Dino, mascota de la Danonino, e deja personaj celebru printre copii, iar de data asta cei mici pot explora impreună și cu ajutorul lui galaxia și planetele ce o populează folosind realitatea virtuală. Nu-i deloc greu, deși termenii ăstia nu sunt (incă) atât de comuni.

Pe toate pachețele de branzică si iaurturile de băut Danonino găsiti un cod pe care mai apoi trebuie să îl scanați cu aplicația Shazam așa cum am făcut și noi în videoul de mai jos. Am ținut tare să filmăm în timp ce descopeream și noi magia lui Dino, o să vedeți cum zic wow și ce tare! într-una, nu prea îți dai seama cine e copilul și care adultul. Deși așa cum vă spuneam câteva rânduri mai sus, sunt familiarizată cu tehnologia incă de mică, mi se pare foarte fain că acum când un copil intreabă „Dar cum arată, mama, gaura neagră?” pot să îi arăt direct dintr-o astfel de aplicație accesibilă. Nu intamplător am ales întrebarea asta, Sofia are ceva timp de când mă intreabă și se pare că pană azi n-am reușit să îi răspund suficient de clar. În schimb Dino a făcut o treabă grozavă.

Asta e partea frumoasă a tehnologiei. Când putem să petrecem timp cu copilul în timp ce descoperim cosmosul cu Dino. De fiecare dată când învățăm și ne jucăm se nasc noi intrebări și curiozităti despre lume, iar cei 15 magneței colectionabili ce să găsesc în fiecare pachet de brânzica Danonio sunt un aliat puternic pentru întrebările dificile la care mulți dintre noi am avea nevoie de Dl. Google.   Spune și tu DA și pornește in aventura spațială cu Dino.

 

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “Tehnologia în lumea copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: