Ție cine îți apară copilul?

Eu cred că nimic pe lumea asta nu e întâmplător și că lecțiile cele mai importante în viață le primim de unde nu ne așteptăm. De la copiii noștri, în primul rand.

Dacă îi privim cu atenție și dacă ne dezbracăm de toate preconcepțiile pe care le purtăm cu noi, în fața noastră se va deschide o nouă lume. Noi știm așa: că părintele este sus pe un piedestal, iar copilul jos, că adultul este cel trecut prin viață, iar copilul este abia venit, ce să știe el? Sfaturi dau doar oamenii mari, care le știu pe toate.

Dar atunci când copilul are nevoie de ajutor, când se află într-un conflict, când întâmpină judecăți și critici, unde suntem atunci? Am multe situații în minte în care mi-a fost cu adevărat greu să trec peste „rușinile” sociale, peste propriile mele frici și temeri de a nu supăra sau deranja. Situații în care Sofia chiar avea nevoie ca eu să fiu mama ei, nu prietena celor din jur.

Recent stăteam de vorba cu educatoarea lui Noah de la creșa daneză și îi povesteam o situație ce tocmai se întâmplase la școală, la Sofia. Și ea așa mi-a spus:

„Dacă nu îi apărăm în primul rând noi, părinții lor, atunci cine să o facă?”

Și așa e. Eu cred că ar trebui să lăsăm orice rușine și teamă de a nu îi supăra pe bunici, prieteni, învățători, medici, oameni de pe stradă și să ne apărăm copiii atunci când trebuie. Nu zic să pornim acum lupte care n-ar trebui duse, dar cred că putem să ne apărăm puii și academic. Dacă nu noi, atunci cine?

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: