Copilul meu nu vorbește.

Am doi copii total diferiți, dar și foarte asemănători. Ceea ce e absolut fantastic, mai ales dacă ne gândim cât de frumos se vor completa mai târziu.

Una dintre diferențe este rapiditatea cu care au început sa vorbească. Dacă Sofi la 2 ani deja spunea povesti, la 1 an și 10 luni ai lui Noah încă ne bucuram de gangureli stângace. Eu mă minunez de ei, de amândoi, și normal că doar sunt cloșca cu puii. Dar cei din jur se pare că nu prea.

Nu mai știu de câte ori am auzit în jur cum i se spunea: „Hai, când începi să vorbești și tu?”. Fără sa îmi dau seama, răspunsul îmi iese aproape automat: „Dar tu când începi să taci?”. Treaba e că el e un vorbăreț defapt, pe limba lui și uneori și pe a noastră. Sofia înțelege aproape imediat ce spune el, noi doar uneori, cert e că e fantastic așa cum e el.

Știu că printre dumneavoastră sunteți destule care auziți asta des, ce voiam să vă spun este că nu contează. Oamenii vorbesc, caravana trece. Știu că e enervant, dar să nu-i lăsați să vă îngrijoreze. Fiecare copil are propriul său ritm de dezvoltare, nu exista copii mai deștepți doar pentru că vorbesc de la 1 an și citesc de la 3. Sunt etape normale de dezvoltare pe care fiecare copil le arde în propriul său ritm. Doar să avem răbdare, cu ei dar mai ales cu cei din jur.

Acum 2 ani, când eram în vacanta în Italia, am reușit sa3 citesc aproape pe nerăsuflate cartea „Tatăl celuilalt copil” de Parinoush Saniee. Vă las descrierea ei și vă invit să o citiți dacă nu ați făcut-o deja. Pe mine m-a ajutat mult și cred că am citit-o la momentul potrivit.

„Intr-o lume in care grija parintilor pentru copii ajunge sa ii indeparteze sufleteste de acestia, romanul Tatal celuilalt copil reaminteste un lucru fara de care orice efort, oricit de bine intentionat, e in van: sa te arati preocupat nu inseamna sa fii mihnit ori sa descoperi lipsuri si ciudatenii pe care sa vrei cu orice pret sa le repari, ci sa arati incredere si sa te porti cu intelegere.
Cu iubire. Ceva atit de simplu si atit de fragil..”

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: