De ce nu îmi expun copiii pe blog?

Săptămâna aceasta avem încă un articol scris de o maAvem nevoie de un sat ca să ne creștem copiii. Tocmai de asta am invitat bloggeri, mame, tătici și chiar copii să ne povestească despre cum privesc ei plinul acesta de imagini publicate online. E periculos sau nu? E o problema sau doar un alt moft modern?

 

Astăzi povesde Florina Turuga, mama și Blogger, pe care o puteți citi și pe Florina.turuga.eu  

 

De ce nu-mi expun copiii pe internet?

Sunt mamă a 2 copii și blogger de aproape 3 ani. Încă de când am început blogul (care inițial era în domeniul personalizării hainelor și accesoriilor) și am scris primul tutorial, am știut că șansele ca blogul meu să aibă succes vor fi diminuate dacă NU voi posta și poze cu destinatara creațiilor mele, adică poze cu fiica mea, însă mi-am asumat acest lucru și am mers înainte pe drumul meu și nu regret deloc acest lucru.

    Am foarte multe motive pentru care nu-mi expun copiii pe internet și am selectat mai jos 3 dintre cele mai importante:

pentru că vreau să-mi protejez viața privată – vreau să existe o linie clar delimitată între ceea ce fac public despre mine și viața mea de familie. Să facem un exercițiu de imaginație: e seară, sunt acasă și aprind toate becurile cu drapriile netrase la geam apoi îmi fac treburile ca de obicei: mă plimb dintr-o cameră în alta, mă joc cu ai mei copii, mă îmbrac, mă dezbrac, mă spăl pe dinți… Oare cine se uită acum la mine, la noi? Oare mă simt confortabil să fac în continuare lucrurile știind că sunt privită? Cam ăsta este sentimentul pe care l-aș avea dacă aș alege să-mi fac publice poze cu familia mea.

pentru că nu vreau să încurajez comunicarea online în detrimentul comunicării față în față. Prefer să ies cu prietenii la un ceai cald și să-l savurez liniștită în timp ce privim zăpada proaspăt așternută pe trotuare sau să fac un grătar, decât să stau pe net șă să trimit emoticoane. Poate vă întrebați ce legătură are asta cu copiii mei și expunerea de poze cu ei? Păi are că eu, ca mamă, sunt un exmplu pentru copiii mei (și pentru fiica mea în special) și vreau să-i învăț să trăiască în lumea reală și nu în lumea LIKE-urilor, vreau să ajungă adolescenți care să știe să socializeze afară cu prietenii și nu închiși în casă stând în fața unui monitor și selectând ce poze să-și mai încarce la profil.

pentru că nu vreau să le răpesc inocența propriilor copii postând poze cu ei din diferite stadii ale dezvoltării lor, poze la care eu nu am niciun control, nu știu la cine ajung și dacă, nu cumva, peste ani și ani, copiii mei vor fi deranjați de faptul că mama lor a ales să facă publice anumite momente ce ar fi trebuit păstrate doar pentru familie. Copiii nu au discernământ, o știți și voi și atunci cel mai bine e, în opinia mea, să-i las pe ei să-și facă publice poze atunci când vor fi suficient de mari încât să și înțeleagă ce consecințe pot avea acțiunile lor. Până atunci eu prefer să-mi îndeplinesc cu prioritate obligația de a-i proteja de necunoscut și necunoscuți, decât să-mi exercit dreptul de a mă mândri cu chipurile lor inocente la „prietenii”  de pe Facebook.

Nu dau sfaturi nimănui în acest articol și de aceea vorbesc doar la persoana I, așa că a mea concluzie este: numărul de LIKE-uri pe care le-aș putea primi la o poza cu copiii mei nu m-ar face să-i iubesc mai mult sau mai puțin și, tocmai de aceea, nu m-au interesat în cei aproape 3 ani de când am blogul aprecierile persoanelor necunoscute. Una dintre învățăturile pe care le dau fiicei mele, în mod special că ea este mai mare, e că toți copiii sunt frumoși pentru mamele lor, indiferent de culoarea pielii, a ochilor, cât de lung/scurt este părul sau alte detalii de genul ăsta.

Mă bucur și îi mulțumesc Aminei pentru invitația de a scrie acest articol în care am încercat să-mi expun pe scurt câteva dintre motivele principale de a nu posta poze cu copiii mei și cred că este bine să conștientizăm riscurile la care ne expunem când postăm poze de familie.

Închei prin a vă spune din nou că hotărârea mea de a nu posta poze cu copiii pe rețelele sociale există încă de când mi-am făcut blogul și va exista indiferent câte campanii de acest gen se vor mai face și indiferent de părerea celor din jur pentru că bine spunea Montesquieu:

„Uneori, pentru a reuși în societate e mai bine să treci drept nebun, dar să rămâi înțelept în sinea ta”.  🙂

Întreaga campanie și articole documentate pe acest subiect puteți citi pe pagina dedicată, aici: TU ȘTII 

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “De ce nu îmi expun copiii pe blog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: