Rețeta bunicii de duminică.

Ieri am fost în vizita la mama și ca de fiecare data când am deschis ușa la ea mirosea a mâncare. Mereu pregătește câte ceva pentru noi și copii, chiar dacă suntem doar în trecere sau am venit sa stam la masa.

N-am ieșit niciodată de la mama de pe ușa fără o punga cu ceva de mâncare și întotdeauna ceva bun. Ieri pregătea plăcintă pentru noi. Știe ca ăștia 3 ai mei mănâncă cu brânză dulce, dar eu am gustul întipărit de la cea cu mere. Asa ca mereu prepara separat și pentru mine.

Și plăcintă cu mere ca la mama acasă n-am mâncat niciodată, nicăieri. Zic sa poate va apucați și voi, ca tot e duminica. Rețetă e foarte simpla, îmi iese chiar și mie, iar dacă sunteți pe aici de ceva timp știți ca pentur mine gătitul e problema mare.

Așadar, aveți nevoie de:

Un pachet de unt dat pe răzătoare
Două ouă
O lingură mare de smântână
O lingură mare de miere cu vârf
O linguriță de bicarbonat stins cu lămâie
Un vârf de sare
Jumătate de kg de făină dacă smântână e groasa, dacă e mai slabă mai adăugați făină
Lămâie rasă

Se amesteca toate bine și se baga la rece minim jumătate de ora. În timpul acesta radeți merele și adaugati scorțișoară și o lingura mică de zahar.

Când scoateți aluatul se frământă din nou aluatul și se întinde cu sucitorul. Mie îmi plac foile mai subțiri, voi faceți cum va place.

Într-o tava de plăcinte sau orice tava aveți, puneți prima foaie de aluat, apoi merele, apoi încă o foaie de aluat. Înțepați din loc în loc cu o furculița, băgați la cuptor până când devine aurie și pofta buna!

Cam asa ar trebui sa arate:

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: