Oare câți bani se strâng în perioada asta în școli?

Anul asta e primul în care amândoi copiii sunt într-o forma de învățământ sau alta. Tot anul asta mi-am dat seama ca n-ar strica ca de acum înainte sa avem un buget de sărbători și pentru asta.

Sa nu ma înțelegeți greșit, copiii mei au avut noroc de niște cadre didactice minunate în jurul lor, iar pentru asta merita toată mulțumirea din lume. Dar mi-e ciuda ca trăim asa într-o țară în care profesorii și educatorii buni sunt atât de rari încât ne vine sa turnam cu aur pe ei. Normalitatea trebuie răsplătită din buzunarele noastre, în loc sa fie ei plătiți corect pentru munca uriașă pe care o depun.

În rândul părinților eu am văzut trei categorii de părinți. Cei care au destul și vor sa arate asta, cei care nu au dar strâng din coate și se supun majorității și cei foarte rari care au curaj din când în când sa spună ca n-au de unde.

Mi se pare nedrept sa fii încadrat într-o categorie sau alta în funcție de câți lei ai în portofel. Știu ca asa e de când e lumea dar eu sunt „nouă” în lumea asta a bugetelor mari de sărbători. Dacă ai și doi, trei sau mai mulți copii, ai încurcat-o. Toți înțeleg ca n-ai pana când vad listele cu cine a dat și cine nu.

Mi-am permis sa scriu despre subiectul asta asa sensibil în rândul părinților pentru ca am fost în toate taberele si vreau sa cred ca nimeni nu e rău intenționat. Cand ai ți se pare ca 200 de lei nu înseamnă mai nimic și când nu ii ai nu știi de unde sa ii mai scoți.

Soluția cred ca ar fi ca fiecare sa dea de buna credința, cât poate și cât are, fără liste și listute scoase la avizier.

Cu darurile pentru profesori mai e cum e, dar despre serbările organizate care pe unde pe niște sume de botez va povestesc alta data. Acolo e și mai rău.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: