Nu mai tundeti copiii la 0!

Când am născut o pe Sofia avea parul ca un fulg. Moale, subțire, creț și blond. ABSOLUT toată lumea mi-a recomandat atunci sa o tund la 0 după 1 an.

Nu puteam sa îmi imaginez cum ar arata ea tunsa la chelie, și mai știam și ca nu contează asta. Dar sunt convinsa ca multe mamici fac asta pentru ca încă mai cred în mituri sau sfaturi băbești care spun ca dacă tundem bebelușul la 0, parul se indeseste, firul devine mai tare și mai gros, ce mai – Ileana Cosanzeana e mic copil pe lângă ce poate sa iasă din parul unui bebeluș tuns.

Îmi place sa demontez mituri asa ca astăzi va spun tot asa băbește, cu liniuțe, de ce NU ajuta cu nimic parul tuns al bebelușilor.

Asta înseamnă că până la vârsta de 2 ani, cel mult, tot puful acela de bebeluș dispare și este înlocuit de un par nou. Deci nu avem de ce sa ii tundem, puful de bebeluș cade oricum.

Este singurul care influențează creșterea și calitatea parului, adică numărul de foliculi este moștenit genetic. Asa ca dacă noi avem un par subțire și rar, șanse sunt foarte mari ca și copilul sa fie la fel. Sau nu, poate sari o generație și sa aibă un par super sănătos. Oricum ar fi e ok, și nu avem cum sa influenta noi asta prin tundere.

Va spuneam mai sus ca pana la 2 ani ei vor avea un par nou-nouț. Asta înseamnă că este perfect normal sa vedem par căzut, asta nu înseamnă neapărat ca au probleme cu scalpul sau ca au nevoie de regenerare. E un proces normal și natural.

Pielea și scalpul bebelușilor nu necesita produse speciale de îngrijire. Nu degeaba exista expresia „piele ca de bebeluș”, pentru ca e perfecta iar ph-ul lor nu are nevoie sa fie atacat de agenți externi.

Dacă motivele de sus n-au fost destul de puternice ca să va convingă, aflați ca parul nu e doar o podoaba. Pentru bebeluși și copii mici are și rol de protecție mai ales atunci când fontanelele nu sunt perfect închise. Închiderea lor variază de la copil la copil, între 3 – 24 luni, adică fix în perioada în care ii tundem la 0.

Sofia mea, cea cu par de pisica rar și moale, are acum un fir gros, sănătos și foarte des. Și nu am tuns-o niciodată mai mult de 2-3 cm la vârfuri. Doar am avut răbdare. Și oricum ar fi copiii noștri sunt perfecți, trebuie doar sa avem încredere.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: