El e tatăl copiilor mei. 😍

-Vino puțin cu mine până la bucătărie, iubito! Vreau să îți arăt ceva…
-Ce, tati?

Curioasă eram și eu la fel ca ea. În sufragerie tocmai se întâmplase o întâmplare. Sofia și Noah în conflict, unul țipa, altul plângea, jucăriile nu reușeau să fie împărțite, Sofia avea nevoie de atenție și Noah la fel. Lucian, soțul meu, era cu ei acolo. L-am văzut cu ochii minții cum se ridica calm, știti doar că noi soțiile luam pulsul camerei și după mers, și o cheamă pe Sofia la bucătărie.

Ia două bucăți de pâine, o coajă și un miez și i le dă Sofiei în mână. Ea stătea cu ochii căscați. Eu și mai și. 😂

-Uite, puiule. În fiecare mână ai câte o bucată de pâine. Strânge fiecare bucată tare. Cum se simte?
-Miezul s-a făcut mic, mic. Dar coaja nu pot, tați, să o strâng. E prea tare.
-Uite așa puiule sunteți și voi doi. Tu ești coaja tare, ai crescut și ești puternică. Fratele tău e miezul, doar puțin trebuie să îl strângi și el nu mai rezistă. 
-Așa e, tati! 
-Dar nu poți să faci o pâine nici fără coajă, nici fără miez. Fiecare are nevoie de cealaltă. Așa și voi, vă protejați unul pe altul.

Vă spun cu mâna pe inima că un cuvânt n-a mai scos fetița noastră energică și guralivă. S-a dus direct la frate-su pe covor și l-a pupat, apoi s-au jucat toată ziua nedezlipiți. Noah a auzit discuția, cel mai probabil la nici 2 ani ai lui n-a înțeles nimic. Dar a luat energia Sofiei, care se schimbase brusc.

Și eu am luat energia tuturor cu mine și bucuria în suflet. Și am mai luat o lecție importanta. Că cele mai bune lecții de Parenting nu sunt doar în cărți, pot fi chiar în tatăl copiilor.

Dacă ți-am adus un zâmbet pe buze, o emoție în suflet sau o informație valoroasă, te rog să îmi dai de veste. Pagina de FB este aici: Amina Tomescu-BLOG

Un LIKE&SHARE ajuta mereu.
fb-share-icon0
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 thought on “El e tatăl copiilor mei. 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii primul care afla!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

⬇️Ești ceea ce faci acum, nu ceea ce spui că vei face. ⬇️

Instagram980
%d blogeri au apreciat: